Gå videre til hovedindholdet

Den dag jeg mødte Igglepiggle

En af pigerne fra min mødregruppe sagde allerede, da vi lærte hinanden at kende, at jeg skulle stå for ungernes fødselsdagskage og at det skulle være en fælles kage, da der ikke er lang tid mellem Dicte (som fyldte 3 år) og Arthurs (som fylder 1 år) fødselsdage.

Så i tiden op til den store dag talte vi frem og tilbage omkring fyld, kagebunde, fondant vs. marcipan osv og så var det op til Dicte at komme på, hvad der så skulle være på kagen... Mor Anne fortalte mig, at de havde talt hende fra orange spøgelser (arghhh øv altså, sådan en kage har jeg altid gerne ville lave!) så hun valgte i stedet Igglepiggle...

Øhmmm okay... Så måtte jeg jo til at finde ud af, hvad det var for en størrelse og jeg har aldrig hørt navnet før, men da Anne sendte mig et billede, havde jeg jo set fyren før, men bare ikke vidst, hvad han hed...


Og så måtte jeg i gang og denne gang søgte jeg kraftig inspiration på nettet, hvilket jeg ikke som sådan plejer at gøre, men udfra en anden kage, jeg havde set, fandt jeg så det endelige design på Dicte og Arthurs kage, som kom til at se sådan ud: (undskyld billedspam!)








Hold nu op det var en udfordring med den kage! Vejret var varmt og fugtigt, hvilket alle kagebagere ved, er de værste vilkår, når man skal lave sådanne kager og jeg synes bare det hele drillede. Men alt i alt blev jeg nogenlunde tilfreds med resultatet og ungerne blev rigtig glade for kagen, så hvad mere kan man ønske sig...

Kagen bestod af:
Mørke bunde
Jordbærmousse
Smurt op med IMBC
Overtrukket med en blanding af Satin Ice og Renshaws sugarpaste
Pynten er lavet af sugarpaste

Kommentarer

  1. Super sød kage :) Ingen tvivl om at vejret blir bandet væk hos mange kage bagere for tiden ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak! Ja, hvem der bare havde nedkølede faciliteter til at stå og lave sådan noget i... jeg tror jeg siger nej til sommerkager fremover (vi ved jo godt begge to, at det kan jeg ikke!)

      Slet
  2. Hvor er den bare sød ♥ og super flot lavet!

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh