Foodprepping del 2 - Morgenmad

Jeg er vokset op med at morgenmaden er dagens vigtigste måltid og det giver dig en god start på dagen... Det lyder næsten ligesom en reklame - vi mangler bare klippet til et glas med nutella!
I min barndom bestod min morgenmad af yoghurt, cornflakes eller havregryn og i weekenden stod den på rundstykker...
Havregrynen er nok den der har holdt ved længst tid, men jeg er aldrig rigtig blevet mæt på det og var nødt til at supplere med formiddagsmad.

I kender det nok selv - i har spist det samme til morgenmad i hundrede år, fordi det er nemt og lige til, men alle kostråd siger jo at vi skal huske at spise varieret - gælder det så ikke også vores morgenmad? Det er i hvert fald én af de ting som jeg har lært med LCHF - jeg spiser næsten aldrig det samme til morgenmad to dage i streg og hvis jeg gør, så er det fordi, der er en aftensmadsret, som ikke er blevet udryddet... og ja, du hørte rigtigt - jeg spiser aftensmad til morgenmad. 

Da jeg startede op på LCHF valgte jeg ofte det, som kan associeres med morgenmad, fx æg, pandekager, peberfrugter, græsk yoghurt, chiagrød, men det blev også for trivielt, så en dag, da jeg ikke havde lyst til græsk yoghurt med chiagrød for 3 dag i streg hoppede jeg direkte på resterne af en italiensk rullesteg fra aftenen før med avocado og mayo til... Når man først kan spise dét til morgen, så er det ret nemt at få andre ting til at ryge ned. I denne uge har jeg fx. spist rester af en spidskåls carbonara, blødkogte æg med en rest spinat/avocado salat og kødsovs med blomkålsris... det mætter SÅ godt og jeg føler ingen sult før middagstid og nogle gange oplever jeg ligefrem, at jeg ikke er sulten før henad kl. 13-14-stykker. 
Så foodprepping til min morgenmad består ofte i at gemme aftensmadsrester, hvor der kun er nok til én person og tilsætte lidt ekstra fra morgenstunden... i dag bestod morgenmaden af  en rest æggekage med peberfrugt, lidt ost og avocado til.


Men når jeg foodprepper til morgenmad laver jeg en ordentlig omgang proteinpandekager, så der også er nok til fryseren - de smager super godt lagt sammen med en skive ost og hamburgerryg og så lige en tur i mikroovnen.


Jeg har også forsøgt mig med lchf mysli til min græske yoghurt og sådan et glas holder længe fordi jeg netop ikke spiser det hver dag.Om morgenen på hverdage har jeg heller ikke lyst til at stå med det helt store, så hvis jeg ved, at jeg vil have blødkogte æg og bacon dagen efter , så steger jeg baconet og koger æg samtidig med at jeg laver aftensmad og så er det klart til dagen efter. Godt nok i kold tilstand, men det smager nu heller ikke værst. Det kan også blive til scrambled eggs med skinke og avocado til - scrambled egge tager ikke så forfærdeligt lang til at lave fra morgenstunden af, mit problem er bare, at så skal der laves dobbelt op, for så vil mindstebarnet også have!

Har i spørgsmål, så fyr bare løs - hvad enten det handler om min morgenmad, foodprepping, mine lchf-erfaringer eller andet. I skal endelig ikke holde jer tilbage! 

Kommentarer

  1. På instagram flasher du flere slags pandekager - hvilke er de letteste at preppe`?

    SvarSlet
    Svar
    1. Yes! Herhjemme ELSKER vi pandekager, men jeg spiser selv proteinpandekagerne og synes de alle er lige nemme at preppe. Jeg bruger disse opskrifter på henholdsvis amerikanske: https://mariavestergaard.dk/amerikanske-pandekager-den-bedste-opskrift/ (der er ikke så meget sukker i) og bananpandekagerne: https://www.louisesmadblog.dk/bananpandekager/ (der er ingen sukker i) og de er hurtige at lave - mit trick er at jeg har en pande, der kan lave 4 små pandekager på én gang ;)

      Slet

Tilføj en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Andre har også læst