Gå videre til hovedindholdet

Hjemmelavet kyllingeburger - lchf style

Jeg er ikke typen, der bruger så meget andet end oksekødsbøf i mine burgere. Jeg er kæmpe fan af oksekød, men nogle gange er det godt at få lidt forandring.
Før jeg hoppede på LCHF, var vi kæmpe fan af de der frosne kyllingeburger bøffer kan kan købe i næsten alle supermarkeder nu, men eftersom de er panerede, går den ikke helt i min verden. Eller de er i hvert fald ikke paneret med det rigtige i forhold til min kost...
Da jeg planlagde vores madplan, satte jeg kyllingeburgere på menuen på en dag, hvor jeg vidste, at der var mere tid til at forberede maden og så ville jeg lave både bøffer og brød helt fra bunden af. 


Resultatet blev virkelig lækkert og super mættende, så jeg tænkte, at jeg hellere måtte dele opskriften med jer her.

Hjemmelavet kyllingeburger - lchf style (4 pers)

Bøffer:

3 hele kyllingefileter hakket til fars (eller 600g hakket kyllingekød)
1 æg
1 tsk. løgpulver
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. kød og grillkrydderi fra Knorr
Salt og peber efter smag

150g flæskesvær (af den puffede billige slags uden fedtkant)

Smør til stegning

Bland alle ingredienserne sammen og form 4 mellemstore bøffer.
Blend flæskesværen i en foodprocessor eller blender til det bliver en fin "mel". Hæld det over i en dyb tallerken eller et fad og vend derefter bøfferne i flæskesværen.

Varm en pande op imens og smelt smørret. Steg bøfferne heri i ca. 7 minutter på hver side - til de bliver gyldne og sprøde.

Burgerboller:
1 portion:
- 5 æg.
- 240 ca gr revet ost.
- ca 1.5 dl pofiber.
- 2 tsk bagepulver.
Det hele blandes sammen.
Tænd ovnen på 200 grader og lad fibrene suge imens ovnen varmer op. Vurder om der evt. skal mere pofiber i. Form det antal boller du vil have - brug en ske, det virker godt - og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag bollerne i ca. 15-20 minutter
(opskriften her er fra Rikke Thorlak)


Så mangler du bare at samle det hele med agurker, tomater, salat, din foretrukne mayo, ost og bacon selvfølgelig og voila, så har du en lækker omgang hjemmelavede kyllingeburgere, som smager mindst lige så godt Crispy Chicken fra Burger King... Bon appetit!


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh