Gå videre til hovedindholdet

Bryllupskage og Harry Potter

Det er efterhånden et stykke tid siden nu og i, som følger mig på Instagram, har også allerede set billede af den lidt utraditionelle bryllupskage, min bror bestilte hos mig som gave til et vennepar tilbage i august.

Nu har jeg endelig fået tid til at sætte mig ned og kigge billederne igennem og vælge de bedste ud til at vise jer her.

Det er ikke første gang, der køres en Harry Potter kage igennem herhjemme (se dåbskagen med Harry Potter tema HER) men presset for at præstere er bare lidt højere, når der er tale om at det er en bryllupskage også. Det giver mig altid lidt ekstra nerver på og sved på panden, for hvad nu, hvis man ikke lige har ramt dét som parret ønskede sig og det alligevel ikke ender med at være en kage i parrets ånd. Læg så oven i nervøsiteten fordi det ikke var parret selv, som havde bestemt kagen med tema - det havde deres venner... 

Endnu en nervepirrende skruebold blev kastet min vej i form af typen af kage, som parret godt kan lide - nemlig gulerodskage. En noget atypisk kage at bruge til bryllupskage, men det viste sig faktisk at fungerer ganske glimrende, idet jeg brugte en opskrift, som jeg kender til fingerspidserne (samme opskrift som vi bruger hvert år til lyserød lørdag cupcakes) og fyldet var det eneste, som går godt til gulerodskage - cream cheese frosting - jeg siger jer, dét er himmelsk!

Men nok om kagens indhold - nu til billederne!



The Golden Snitch var en udfordring at få pæn og især vingerne var en udfordring. Jeg synes, at jeg landede på et tilfredsstillende resultat. Om ikke andet, så kan man da se, hvad det er.


Tryllestavene var valgt i forhold til husene, som brudeparret favoriserer - her er det Huffelpuff House repræsenteret med Nymphadora Tonks tryllestav og Slytherin repræsenteret med Severus Snapes tryllestav. Hvis man ikke er Harry Potter kender (læs: super fan/nørd), vil man nok ikke lægge mærke til det - jeg synes det var en lille sjov detalje.






Emblemerne herover er lavet med fondant og royal icing. Jeg har ikke før arbejdet med royal icing på denne måde, men jeg blev ret tilfreds med resultatet og krydsede fingre for, at det ikke kun var mig, der kunne se, hvad det skulle ligne.

En lille ting, som irriterede mig virkelig meget var, at jeg havde fået købt sort marcipan i stedet for sort fondant. Marcipan er virkelig anderledes at arbejde med og ikke nær så fleksibelt som fondant, så det gav mig ekstra udfordringer i forhold til både tryllestaven og det snoede bånd omkring kagen. Heldigvis slap jeg nogenlunde fra det og næste gang, der skal købes ind, dobbelttjekker jeg lige, at jeg har fået puttet det rigtige i kurven!

Alt i alt var kagen en fed udfordring for mig og mens jeg skriver om det her, kan jeg mærke, at jeg virkelig savner at lave kager. Tænker måske, at det kommer til at afføde en lille bitte halloween kage, bare for, at jeg kan få min lyst styret...

Rigtig god aften derude.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo