Gå videre til hovedindholdet

Morgen Smoothies

I et forsøg på at få bugt med de ekstra kilo, der er kommet snigende efter graviditeten (og, som jeg har ladet mig fortælle, følger automatisk med til at have barsel) har jeg endnu engang meldt mig på madlog. Jeg kæmper en brav kamp for at holde den kørende, men jeg har haft en virkelig vaklende start og er slet ikke kommet i det der rigtige "jeg-vil-gerne-ændre-tingene-nu!"-mode. Dog er det lykkedes mig at få nogle gode morgenrutiner, hvilket bl.a. involvere morgenmad, som kan indtages ret hurtigt, hvis lillemand nu også er sulten på samme tid - SMOOTHIES!

Det startede egentlig med at jeg havde nogle bananer liggende, som trængte til at blive brugt og en masse andet frugt og lidt frossent i fryseren også. Så tænkte jeg, at det kunne være lækkert med sådan en lille smoothie til morgenmaden - suppleret med en skive ristet rugbrød med smør eller knækbrød med ost selvfølgelig, for jeg har aldrig kunne klare mig længe på sådan en omgang frugt kun.

Her kommer så lige 6 Morgen Smoothies a´la Agnethe - alle opskrifter er til 1 person:

Banan/æble/hindbær smoothie
1 lille æble
1 lille banan
50 g hindbær, frost
1 alm glas appelsinjuice
Vælg dit favorit æble (mit er pink lady/crisp), skræl det og skær det i både, som halveres.
Skræl bananen, skær den i skiver og læg det sammen med æblet i blenderen. Tilsæt de frosne hindbær og juicen og kør det til det bliver en ensartet masse.

Æble/banan/jordbær smoothie
1 lille æble
1 lille banan
75 g jordbær, frost
1 alm glas appelsinjuice
Vælg dit favorit æble, skræl det og skær det i både, som halveres.
Skræl bananen, skær den i skiver og læg det sammen med æblet i blenderen. Tilsæt de frosne jordbær og juicen og kør det til det bliver en ensartet masse.

Jordbær/hindbær/banan smoothie
1 lille banan
75 g jordbær, frost
50 g hindbær, frost
1,5 dl appelsinjuice
Skræl bananen og kom den i blenderen sammen med jordbær, hindbær og appelsinjuice. Blend til en ensartet masse og server straks.

Banan/æble/blåbær smoothie
1 lille banan
1 lille æble
50 g blåbær, frost
1,5 dl appelsinjuice
Skræl banan og æble, skær dem i mindre stykker og kom dem i blenderen sammen med blåbær og juice. Blend til en ensartet masse og server straks.

Banan/blåbær smoothie
1 lille banan
50 g blåbær, frost
1,5 dl minimælk
Skræl bananen og kom det i blenderen sammen med blåbær og mælk. Tilsæt evt. isterninger. Blend godt igennem og servér straks.

Jordbær/æble/drue smootie
50 g jordbær
50 g vindrue
65 g æble
1,5 dl appelsinjuice
Skræl æblet og kom det sammen med resten af ingredienserne i blenderen og kør det til en ensartet masse.
Tilsæt evt. også is.
Servér straks.


God fornøjelse på smoothie-bølgen...

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo