Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER!
Meyers Æblemuffins
10-12 stk.
Du skal bruge:
½ tsk. kardemomme, stødt
½ dl rapsolie, koldpresset
0,75 dl yoghurt naturel
140 g sukker
75 g lys muscovado sukker (eller brun farin)
50 g hasselnødder, finthakket
140 g hvedemel
½ spsk kanel, stødt
1 knivspids salt
2 tsk bagepulver
2 medium æg
400 g æble
Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker grundigt sammen i en skål og tilsæt de finthakkede hasselnødder.
Sigt mel, krydderier, bagepulver og salt sammen og rør æggene i yoghurtmassen et ad gangen skiftevis med de tørre ingredienser.
Befri æblerne for kernehuse men behold skrællen på skær dem i små tern. Vend æbleternene i dejen og hæld dejen i 12 muffinform, som enten er beklædt med papirsforme eller penslet med olie og drysset med lidt rasp og sukker i bunden.
Bag æblemuffins i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter ( mine skulle have 23 minutter) til en strikkepind kan stikkes i kagerne og trækkes ud igen, uden at der sidder dej på. Lad kagerne køle lidt af, vend dem så ud af formene og lad dem køle helt af på en bagerist.
Tip: Æblerne kan også erstattes af små tern af pærer eller blommer fx.
Meyers Æblemuffins
10-12 stk.
Du skal bruge:
½ tsk. kardemomme, stødt
½ dl rapsolie, koldpresset
0,75 dl yoghurt naturel
140 g sukker
75 g lys muscovado sukker (eller brun farin)
50 g hasselnødder, finthakket
140 g hvedemel
½ spsk kanel, stødt
1 knivspids salt
2 tsk bagepulver
2 medium æg
400 g æble
Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker grundigt sammen i en skål og tilsæt de finthakkede hasselnødder.
Sigt mel, krydderier, bagepulver og salt sammen og rør æggene i yoghurtmassen et ad gangen skiftevis med de tørre ingredienser.
Befri æblerne for kernehuse men behold skrællen på skær dem i små tern. Vend æbleternene i dejen og hæld dejen i 12 muffinform, som enten er beklædt med papirsforme eller penslet med olie og drysset med lidt rasp og sukker i bunden.
Bag æblemuffins i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter ( mine skulle have 23 minutter) til en strikkepind kan stikkes i kagerne og trækkes ud igen, uden at der sidder dej på. Lad kagerne køle lidt af, vend dem så ud af formene og lad dem køle helt af på en bagerist.
Tip: Æblerne kan også erstattes af små tern af pærer eller blommer fx.
De lyder bare så lækre og ser så flotte ud :) de skal bestemt prøves!
SvarSletTusind tak Line :) Du kan glæde dig til smagen, det er næsten så englene synger! :D
SvarSletmmmmmm - nu har vi lige testet en af disse muffins (resten ligger i fryseren) og de er SUPER lækre! Totalt efterårsagtige i smagen, og helt uimodståelige :o) Tak endnu en gang :o)
SvarSletVelbekomme Camilla :) Er super glad for at i kunne lide dem, det er jo altid lidt af et sats når man laver sådan noget til andre ;)
SvarSlet