Gå videre til hovedindholdet

3-i-1 aftensmad

Jeg må indrømme, at mine fordomme omkring min mands kræsenhed og villighed til at prøve nyt, nogle gange bliver gjort grusomt til skamme... Som i forrige uge, hvor jeg hev Newyorker by hearts bog ned fra hylden, for at lave madplan. Jeg satte Sloppy Joes på menuen og spurgte min mand om det var i orden med ham. Hans svar var - "det er en slags burger ikke?" 
"Jo det er det" var mit svar og så var han egentlig tilfreds med det...

Så blev mine små grå ellers sat på arbejde, for hvordan skulle jeg nu få mest muligt ud af den ret? Jeg vidste jo, at der ville være rester eftersom vi to voksne og et barn (ja den store spiser ikke sådan noget) jo ikke spiser som fire voksne... Jeg besluttede mig for, at så kunne resterne spices op til i hvert fald én ret mere - måske to afhængig af om der igen ville være rester...

Så vi startede altså ud med Sloppy Joes (som min mand slet ikke var afvisende overfor, hvis jeg lige fjerner chilien fra opskriften!)


Ja, jeg havde så desværre ikke overskuddet til at bage burgerbollerne selv, så det blev i bedste købestil og med en fortræffelig iceberg under den lækre kødsauce... Den var stærk, selvom jeg havde halveret mængden af chili, så vi må nok bare indse, at vi IKKE er chilimennesker...

Efter opskriften her:

400g hakket oksekød (jeg brugte 500 g)
2 gulerødder, groftrevet
1 finthakket løg
2 fed finthakket hvidløg
1 dl barbecuesauce
1 dl moste/purerede tomater (passata)
1 tsk. sødt chilipulver (KAN UNDLADES)
1 spsk. Worcestershire sauce
salt, friskkværnet peber
olie til stegning

Desuden: Salatblade og burgerboller

Varm olien op i en gryde, sauter løg heri til de er klare og bløde. Tilsæt det hakkede kød, rør i det, til det er helt smuldret og stegt, til det tager farve. Tilsæt dernæst gulerødder, hvidløg, chili, Worcestershire sauce, salt og peber og steg et par minutter under omrøring.
Hæld barbecue saucen og de moste tomater ved og rør det hele sammen. Skru lidt ned for varmen og lad det simre i 20-30 minutter uden låg, til det er blevet til en tyk sauce.
Flæk burgerbollerne og rist dem på begge sider. Læg salat på og så et par gode skefulde kødsauce. 

Bon appetit...

Det var simpelthen så lækkert til trods for den stærke smage. Men næste gang bager jeg altså bollerne selv, for de gjorde godt nok INTET for retten...

Og jeg havde ret - der var rester i rå mængder, så et par dage efter spicede jeg resterne op med lidt mere af passataen samt en lille dåse majs og en peberfrugt. Så vi bevægede os fra det amerikanske køkken til det mexicanske køkken og frem kom de hjemmebagte majstortillas:


Opskriften herpå følger i et indlæg for sig. Er du til det stærke mexicanske køkken, kan du sagtens tilsætte mere chili fx jalapeños.

Note to self: Næste gang der skal laves majstortillas, så rør dejen på maskinen! Jeg var øm i armene flere dage efter at have æltet den meget lidt samarbejdsvillige dej!

Så langt så godt... og der var så stadig rester... Det ledte til, at vi i søndags kunne nyde en lækker mexi lasagne med resterne fra kødsaucen til tortillas og en hjemmelavet ostesauce til at give en cremet mild note til lasagnen.

  
Ostesaucen var såmænd bare lavet ved at varme noget madlavningsfløde op, tilsætte en fed revet ost og stødt muskatnød, salt og peber, og så lade det smelte sammen. Jeg måtte tilsætte lidt ekstra letmælk for at gøre saucen lidt tyndere. 

Og så gik det ellers lag på lag. 

Jeg varmede kødsaucen op, den fik det sidste passata fra kartonen og så blev den lagt i bundet af fadet. Ostesauce ovenpå og så lasagneplader. sådan fortsatte jeg indtil jeg kom til det sidste lag med kød. Så kom der plader ovenpå, ostesauce ovenpå dem, lidt rasp og til sidst resterne af den revne ost. Det gav en lækker og sprød overflade... For at det ikke skal være løgn, så fik jeg resterne af lasagnen til frokost i går...

Sådan får du strukket én ret over flere dage, bare ved at tilsætte nye elementer til retten. Det kan være en rigtig god måde at bruge dine rester på, hvis du ikke gider at spise det samme nogle dage i træk... Håber det kunne give inspiration til din madplan og samtidig er det jo et godt slag at slå for "Stop spild af mad!"

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh