Gå videre til hovedindholdet

Én gang en madblog - altid en madblog...

Hvis man skal dømme ud fra de sidste maaaaange indlæg, kunne man godt fristes til at tro, at dette er alt andet end en madblog. Men som en madblog startede det ud og det vil altid ligge og ulme under alle de andre indlæg om kreativiteter fra symaskinen, kagebordet og papir og saks.

Jeg savner at lave anderledes og tidskrævende mad. Jeg savner at udforske mine kogebøger og give mig hen til køkkenets forførende dufte og smage. Tiden og overskuddet har bare ikke været til det på det seneste (mere om det på familiebloggen) og når det kommer til mad, er det bare nemmest at falde tilbage i den rille, man har kørt i længe med de samme 20 kendte retter, dag ind og dag ud...

I dag havde jeg tiden, i dag havde jeg overskuddet (på bekostning af noget andet vel og mærket) og så blev der altså tryllet en lækker, men egentlig ikke så tidskrævende ret frem af skabenes lagre, som trænger til at blive tømt.

Theresa havde for længe siden på en indkøbstur i Rema1000 forelsket sig i nogle kæmpe store pastaskaller og de er altså bare ikke til at servere med almindelig kødsauce eller røde pølser, fandt jeg ud af... Så jeg måtte i mine kogebøger for at finde inspiration til noget fyld at stoppe i dem... Opskriften blev ændret ud fra, hvad jeg havde i mine gemmer og resultatet blev dette:


Fyldte pastaskaller i tomatsauce

20 store pastaskaller (kog gerne 25 så er der nok hvis nogle knækker)
250g hakket oksekød
olie
125g brune mark champignon
1 stort løg
½ brik morneysauce/bechamelsauce
1 glas pizzasauce (jeg brugte rema1000 økologiske variant)
½ pose revet parmesanost
salt og peber

Hæld pastaskallerne i en stor gryde med let saltet vand. Lad skallerne koge i 12 minutter, når vandet er i kog. Tænd ovnen og lad den forvarme til 180 grader.

Imens brunes kødet i olien til det skifter farve. Herefter tilsættes finthakket løg og finthakkede champignon. Lad blandingen koge ved middelvarme i ca. 5 minutter. Tilsæt da morneysaucen, smag til med salt og peber og lad det koge op.

Hæld pizzasaucen ud i et ovnfast fad. Dræn vandet fra pastaskallerne og skyl dem i koldt vand. Læg skallerne ved siden af hinanden oveni tomatsaucen og fyld derefter skallerne op med kødsaucen. Drys med parmesanost og sæt fadet i ovnen.

Lad retten bage i 20-25 minutter. Serveres evt. sammen med en salat.

Bon appetit...


Kommentarer

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh