Gå videre til hovedindholdet

Nem aftensmad - del 25: Spaghetti med kylling og persille

Det er efterhånden et stykke tid siden, jeg sidst har taget "nem aftensmad" føljetonen op, så mon ikke det er på tide, at den kommer lidt frem i lyset igen, nu hvor hverdagen også snart begynder for os igen...

Jeg synes efterhånden, at jeg køre i de samme retter igen og igen, så jeg har forsøgt at få god gang i mine kogebøger igen og så få lavet en god madplan og få forberedt nogle ting i forvejen, hvis det er nødvendigt for at jeg ikke står for længe i køkkenet, når nu jeg også gerne vil bruge tid med mine børn inden det bliver sengetid for dem...

Kogebogen siger, at denne ret skal kunne laves på i alt 30 minutter; 15 minutter til forberedelse og 15 minutter til tilberedningen - jeg må indrømme, at jeg slet ikke kan huske, hvor lang tid jeg brugte, men jeg synes, at retten er så nem og fin, at den fortjener at komme med her...




Til 4 personer skal du bruge:

1 spsk. olivenolie
1 citron, skallen skrælles tyndt af og skæres i tynde skiver (brug evt. et juliennejern)
1 tsk. ingefær, finthakket
1 tsk. sukker
salt
2½ dl kyllingefond (jeg brugte en bouillon terning fra Knorr)
250g tørret spaghetti
25g smør
225g kyllingebryst i tern
1 rødløg, finthakket
1 bundt bredbladet persille, finthakket

Sæt en tykbundet gryde over og opvarm olien heri. Tilsæt citronskal og svits det ved lav varme under omrøring i ca. 5 minutter. Tilsæt derefter ingefør, sukker og salt og svits under konstant omrøring i 2 minutter. TIlsæt kyllingefond, bring det i kog og lad det koge i 5 minutter eller til fonden er reduceret til det halve.

Sæt i melllemtiden en stor gryde over med let saltet vand til pastaen. Når vandet koger, tilsæt da pastaen og lad det koge i ca. 8-10 minutter, så pastaen stadig har lidt bid.

Smelt smørret på en pande og tilsæt kylling og løg. Lad det stege til kyllingen har taget lidt farve. Rør saucen i og lade det koge sammen i 1 minut. Tilsæt til sidst persillen og lad det koge under omrøring i 3 minutter.

Dræn pastaen i et dørslag. Hæld det over i en serveringsskål eller et fad og bland det godt sammen med kyllingesaucen. Server straks evt. med lidt ekstra salat på siden...

Bon appetit...

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh