Gå videre til hovedindholdet

Status på Lyserød Lørdag 2016

Weekenden er nu ved at gå på hæld og her inden madpakken skal smøres og der skal gøres klar til en forhåbentlig god nats søvn, kan jeg lige presse en lille beretning ind om Lyserød Lørdag... Desværre bliver indlægget lettere billedløst her til at starte med, da min telefon og computer ikke har tænkt sig at lege pænt sammen her til aften... Jeg har derfor været ovre hos Camilla og tyv-låne mig et billede som en begyndelse - så kig endelig derover for flere stemningsbilleder! Anyway tilbage til beretningen...

Vi brugte jo det meste af fredagen (eller nogen mødte jo tidligere ind for at bage end andre) i køkkenet hos Fandanko og lavede en ordentlig omgang lækre cupcakes.

I år skulle udvalget bestå af:

Banan cupcakes med oreo frosting
Chocolade cupcakes med nutella frosting
Gulerod cupcakes med creamcheese frosting
Æble cupcakes med karamel frosting.

Så i bedste samlebåndsarbejde stil gik vi i gang med god hjælp fra Fru Fandanko og kune trætte vende næsen hjemad kl. ca. 20.30.

Vi hentede kagerne hos Fandanko ca. kl. 10 og satte så kursen mod Nytorv hvor der var blevet sat telt og borde op og mange af de andre frivillige var allerede i fuld gang med at pynte op med balloner. Vi pyntede, skrev skilte og anrettede os og faktisk inden vi var færdige med at gøre klar, kom de første kunder...

billedet er lånt hos Coco & Co: Lyserød Lørdag 2016
Vejret kunne vi godt have været lidt mere heldige med - det blæste en kold vind og regnen lurede også, men vi var fortrøstningsfulde og jeg var mest af alt vildt glad for, at jeg havde taget min vinterfrakke på og støvler!

Mange kom forbi, fordi de også havde været der de tidligere år og da der blev længere mellem kunderne, der selv stak hovedet inden for, måtte vi jo i bedste krejler-stil forsøge at lokke dem til. Vi havde fået doneret de skønneste gennemsigtige plastikbeholdere fra Bilka og Føtex. Vi forsøge om der kunne sælges mere ved præ-pakkede kasser og de trak ganske rigtigt også en del til. Det var også herligt at der kom folk forbi, som havde set andre gå med deres cupcakes igennem byen.

Vi fik virkelig mange rosende ord med på vejen for de fine cupcakes og selvom vi ikke fik udsolgt (hvilket nok handlede mere om at vi havde bagt alt for mange end folks manglende købelyst) så var det nu en hyggelig dag og vi fik tjent et fint beløb ind i de gode sags tjeneste.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo