Gå videre til hovedindholdet

My little Pony - en fødselsdagskage...

Efter mange timers kiggeri og inspirationssøgning på Pinterest for at finde den helt rigtige kage til Theresas My little Pony fødseldagsfest, valgte jeg en blanding af en lidt nem løsning og en lettere udfordrende en af slagsen...

Jeg er absolut ikke god til at modellere og jeg synes aldrig jeg kan fange det rigtige udtryk, når jeg endelig springer ud i det, så derfor havde jeg bestemt ikke tænkt mig at kaste mig ud i det helt store modelleringsarbejde med ponyer and what not...

Jeg havde forelsket mig i en kage med farverige sprinkles, så det måtte være basen og så skulle pynten bare bestemmes... Der var ikke rigtig tid til at bestille en mould hjem fra etzy eller ebay, så jeg kiggede i alternative retninger og fandt en løsning, der også skulle ende med at blive Theresas fødselsdagsgave.

Jeg har en datter, der er ret glad for at kigge på youtube videoer med legetøjsdemonstrationer og specielt playdoh. Så en dag, hvor vi sad og kiggede sammen klikkede hun ind på en video, der viste My little Pony lavet i playdoh! Den perfekte løsning til problemet med pynt på fødselsdagskagen - det må da kunne overføres til mit fondantunivers! Der var ikke langt fra tanke til handling, så jeg fik købt sættet hjem fra Toys'r'us og fandt ud af, at det bare ikke sådan var lige til... Der skulle nogle forsøg til og i stedet for en stående pony, som de så flot viser frem i videoen, måtte jeg ty til en liggende en af slagsen, men helt igennem spiselig!

Her er så resultatet:







Lagkagebundende er så vidt jeg husker denne sponge cake fyldt med æblekage - ja altså rigtig gammeldags æblekage - æblemos vendt i flødeskum, tilsat lidt husblads og så er der knust makron lagt på toppen af skummet inden en ny bund kommer på... Det var SÅ lækkert! Herligheden er smurt op med italian meringue buttercream og pyntet med farverige sprinkles.

Pinkie Pie (ja det er ponyen på toppen) er lavet af  sugarpaste og det samme med 3-tallet... Gæt om barnet var glad!

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh