Gå videre til hovedindholdet

Jamie Oliver's Tomatsuppe

.... og så ikke helt alligevel, for som i nok ved, så laver jeg ret ofte lidt om på opskrifterne i forhold til hvad jeg har hjemme og gider at anskaffe...

Denne gang var det altså tomaterne det gik ud over... Tomater er altså ikke vinter-spise og derfor synes jeg det er vigtigt at sige, at hvis du har intentioner om at spise tomater om vinteren, så vælg dem på dåse! De gør sig selvfølgelig ikke lige så godt til en tomatmad eller en salat, men så må vi altså lige holde os i skindet de få måneder, hvor vi ikke kan få ordentlige tomater og GLÆDE os til sæsonen igen oprinder...

Jeg have i kådhed købt en ordentlig pakke gigant-tomater i sidste uge bare fordi de så virkelig røde og sødmefulde ud og det var de da næsten også... Men jeg ærgrede mig gul og grøn over at jeg ikke havde mulighed for at få de lækreste sommertomater til denne ret... Det må prøves når vi kommer i sæson igen! Anyway - jeg besluttede mig for at resterne af disse tomater skulle i suppen og så måtte jeg erstatte de mange friske cherrytomater med en dåse af samme slags (ja du kan købe dem i føtex) og krydse fingre for at resultatet ville blive bare nogenlunde...

Det gjorde det bestemt... Næste gang jeg skal lave suppen, overvejer jeg faktisk at kyle dåse-tomaterne med i ovnen også, så det hele kan boble rigtig godt sammen... Suppen var lidt tyk og bastand, så den skulle altså lige spædes op med vand for mit vedkommende, men jeg holdt den alligevel lidt i den tykke ende og det gjorde bestemt ikke noget...

Nå, men nok snak - nu skal der vidst lidt billeder og en opskrift på bordet (den som jeg har lavet)...


Tomatsuppe
(3 pers.)

4 store meget røde tomater, gerne på stilk
1 dåse cherrytomater
2 små rødløg
4 fed hvidløg
4 spsk. balsamicoeddike (jeg brugte rødvinseddike fordi jeg ikke havde andet)
1 lille håndfuld frisk basilikum
Olivenolie
Salt og peber

Tænd ovnen på 220 grader og sæt en stor gryde over på lav varme.

Pluk tomaterne af stilkene og skær dem i kvarte og fordel dem på en bradepande. Dryp generøst med olivenolie og krydr med salt og peber. Kvas de 4 pillede fed hvidløg. Vend det hurtigt sammen og sæt det på øverste rille i ovnen i 12-15 minutter.

Pil løgene, hak dem groft og kom dem op i den varme gryde med olivenolie og lidt salt. Skru op på middelvarme og lad løgene stå og blive bløde. Rør rundt af og til.

Rør balsamicoeddiken i til løgene og lad den koge ind.

Tag bradepanden ud af ovnen og hæld det hele op i gryden med løg sammen med dåsetomaterne. Lad det hele koge godt igennem og hæld derefter indholdet fra gryden over i blenderen. Tilsæt basilikummen, sæt blenderlåget på og kør det hele sammen til en let grov suppe af konsistens. Hæld det tilbage i gryden, varm den godt igennem og smag suppen til med salt og peber.

Servér med brødcroutoner, cremefraiche og lidt friske basilikumsblade. Jeg serverede suppen med nogle ristede græskarkerner med ingefær og appelsin - det kommer der en opskrift på en anden dag...

Bon appetit!




Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo