.... og så ikke helt alligevel, for som i nok ved, så laver jeg ret ofte lidt om på opskrifterne i forhold til hvad jeg har hjemme og gider at anskaffe...
Denne gang var det altså tomaterne det gik ud over... Tomater er altså ikke vinter-spise og derfor synes jeg det er vigtigt at sige, at hvis du har intentioner om at spise tomater om vinteren, så vælg dem på dåse! De gør sig selvfølgelig ikke lige så godt til en tomatmad eller en salat, men så må vi altså lige holde os i skindet de få måneder, hvor vi ikke kan få ordentlige tomater og GLÆDE os til sæsonen igen oprinder...
Jeg have i kådhed købt en ordentlig pakke gigant-tomater i sidste uge bare fordi de så virkelig røde og sødmefulde ud og det var de da næsten også... Men jeg ærgrede mig gul og grøn over at jeg ikke havde mulighed for at få de lækreste sommertomater til denne ret... Det må prøves når vi kommer i sæson igen! Anyway - jeg besluttede mig for at resterne af disse tomater skulle i suppen og så måtte jeg erstatte de mange friske cherrytomater med en dåse af samme slags (ja du kan købe dem i føtex) og krydse fingre for at resultatet ville blive bare nogenlunde...
Det gjorde det bestemt... Næste gang jeg skal lave suppen, overvejer jeg faktisk at kyle dåse-tomaterne med i ovnen også, så det hele kan boble rigtig godt sammen... Suppen var lidt tyk og bastand, så den skulle altså lige spædes op med vand for mit vedkommende, men jeg holdt den alligevel lidt i den tykke ende og det gjorde bestemt ikke noget...
Nå, men nok snak - nu skal der vidst lidt billeder og en opskrift på bordet (den som jeg har lavet)...
Tomatsuppe
(3 pers.)
4 store meget røde tomater, gerne på stilk
1 dåse cherrytomater
2 små rødløg
4 fed hvidløg
4 spsk. balsamicoeddike (jeg brugte rødvinseddike fordi jeg ikke havde andet)
1 lille håndfuld frisk basilikum
Olivenolie
Salt og peber
Tænd ovnen på 220 grader og sæt en stor gryde over på lav varme.
Pluk tomaterne af stilkene og skær dem i kvarte og fordel dem på en bradepande. Dryp generøst med olivenolie og krydr med salt og peber. Kvas de 4 pillede fed hvidløg. Vend det hurtigt sammen og sæt det på øverste rille i ovnen i 12-15 minutter.
Pil løgene, hak dem groft og kom dem op i den varme gryde med olivenolie og lidt salt. Skru op på middelvarme og lad løgene stå og blive bløde. Rør rundt af og til.
Rør balsamicoeddiken i til løgene og lad den koge ind.
Tag bradepanden ud af ovnen og hæld det hele op i gryden med løg sammen med dåsetomaterne. Lad det hele koge godt igennem og hæld derefter indholdet fra gryden over i blenderen. Tilsæt basilikummen, sæt blenderlåget på og kør det hele sammen til en let grov suppe af konsistens. Hæld det tilbage i gryden, varm den godt igennem og smag suppen til med salt og peber.
Servér med brødcroutoner, cremefraiche og lidt friske basilikumsblade. Jeg serverede suppen med nogle ristede græskarkerner med ingefær og appelsin - det kommer der en opskrift på en anden dag...
Bon appetit!
Denne gang var det altså tomaterne det gik ud over... Tomater er altså ikke vinter-spise og derfor synes jeg det er vigtigt at sige, at hvis du har intentioner om at spise tomater om vinteren, så vælg dem på dåse! De gør sig selvfølgelig ikke lige så godt til en tomatmad eller en salat, men så må vi altså lige holde os i skindet de få måneder, hvor vi ikke kan få ordentlige tomater og GLÆDE os til sæsonen igen oprinder...
Jeg have i kådhed købt en ordentlig pakke gigant-tomater i sidste uge bare fordi de så virkelig røde og sødmefulde ud og det var de da næsten også... Men jeg ærgrede mig gul og grøn over at jeg ikke havde mulighed for at få de lækreste sommertomater til denne ret... Det må prøves når vi kommer i sæson igen! Anyway - jeg besluttede mig for at resterne af disse tomater skulle i suppen og så måtte jeg erstatte de mange friske cherrytomater med en dåse af samme slags (ja du kan købe dem i føtex) og krydse fingre for at resultatet ville blive bare nogenlunde...
Det gjorde det bestemt... Næste gang jeg skal lave suppen, overvejer jeg faktisk at kyle dåse-tomaterne med i ovnen også, så det hele kan boble rigtig godt sammen... Suppen var lidt tyk og bastand, så den skulle altså lige spædes op med vand for mit vedkommende, men jeg holdt den alligevel lidt i den tykke ende og det gjorde bestemt ikke noget...
Nå, men nok snak - nu skal der vidst lidt billeder og en opskrift på bordet (den som jeg har lavet)...
Tomatsuppe
(3 pers.)
4 store meget røde tomater, gerne på stilk
1 dåse cherrytomater
2 små rødløg
4 fed hvidløg
4 spsk. balsamicoeddike (jeg brugte rødvinseddike fordi jeg ikke havde andet)
1 lille håndfuld frisk basilikum
Olivenolie
Salt og peber
Tænd ovnen på 220 grader og sæt en stor gryde over på lav varme.
Pluk tomaterne af stilkene og skær dem i kvarte og fordel dem på en bradepande. Dryp generøst med olivenolie og krydr med salt og peber. Kvas de 4 pillede fed hvidløg. Vend det hurtigt sammen og sæt det på øverste rille i ovnen i 12-15 minutter.
Pil løgene, hak dem groft og kom dem op i den varme gryde med olivenolie og lidt salt. Skru op på middelvarme og lad løgene stå og blive bløde. Rør rundt af og til.
Rør balsamicoeddiken i til løgene og lad den koge ind.
Tag bradepanden ud af ovnen og hæld det hele op i gryden med løg sammen med dåsetomaterne. Lad det hele koge godt igennem og hæld derefter indholdet fra gryden over i blenderen. Tilsæt basilikummen, sæt blenderlåget på og kør det hele sammen til en let grov suppe af konsistens. Hæld det tilbage i gryden, varm den godt igennem og smag suppen til med salt og peber.
Servér med brødcroutoner, cremefraiche og lidt friske basilikumsblade. Jeg serverede suppen med nogle ristede græskarkerner med ingefær og appelsin - det kommer der en opskrift på en anden dag...
Bon appetit!
Kommentarer
Send en kommentar
Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...