Gå videre til hovedindholdet

4 år...

Skal der være fest, så lad der være fest!

Nogen tænker nok, at det hele bliver en smule for amerikansk, når man sådan laver temafester. Er du en af dem, så ville jeg nok finde noget andet at læse nu, for vi er altså ret vilde med temafester hjemme hos os.

Forstå mig ret, jeg er ikke sådan en, der fejre Valentines Day (heller ikke selvom min mand friede den dag for mange år siden) Halloween eller Oktoberfest i stor stil, men det her temafest i børnehøjde, til børnefødselsdag, den er jeg helt med på...

Og mindste barnets 4 års fødselsdag tilbage i august var absolut ingen undtagelse. Der blev klippet, klistret og pyntet. Det eneste jeg gik lidt ned på i år var invitationen. Den plejer at være håndlavet og sendt ud med posten, men fordi den lille frøken ikke kunne beslutte sig, hvilket tema hun helst ville have, løb vi tør for tid...


Som i kan se, har årets tema været styret af Theresas store fascination af Disney tegnefilmen Vaiana. Jeg har været en smule udfordret i, at jeg ikke rigtig har haft tiden til at lave alt muligt pynt, blomster osv. men heldigvis kunne Pinterest komme mig til undsætning og med en film, som foregår på vandet og i sand, så kunne jeg heldigvis genbruge nogle af vores strandfund fra i sommer og så kunne en tur i Bilka efter service nå langt til borddækningen...






Maden skulle være nem og lige til for alle og tage vores anderledes kost i betragtning også, så menuen bestod af lækre sager som kernebrød og glutenfrie boller, rejer, æggekage, bacon, pandekager, pølser, ost og meget mere...


Selvfølgelig skulle den 4-årige også have en kage, men den får lige et indlæg for sig selv...


Jeg brugte virkelig lang tid på at jagte land og rige rundt efter en gave til Theresa, som også tog inspiration fra filmen. I sommerferien fik hun Vaiana toddler dukken, så den havde hun i forvejen (det var nok også derfor vi skulle holde Vaiana fest) men hun ønskede sig også den halskæde, som  Vaiana har på i filmen. Så den gik jeg på jagt efter - jeg måtte dog gå med forurettet sag, da den var udsolgt overalt, hvor jeg kiggede...

Men hun fik masser af skønne gaver fra alle og specielt var hun begejstret for babybadekarret og det fine te-stel med pigerne fra Frost.



På hendes rigtige fødselsdag (som var en onsdag) havde jeg en feriefridag, så der tilbragte vi dagen sammen hende og jeg. Hun fik fødselsdagspandekager, fine Elsa-sko af sin storebror og Vi tog bussen ud i Toys'R'Us, hvor hun fik et Frost Play Doh sæt af os i gave. Vi spiste frokost på Carl's Junior og tog bussen hjem igen til en omgang eftermiddagshygge og lækker aftensmad.









Alt i alt blev de 4 år fejret godt og grundigt...

Kommentarer

  1. Tillykke med Theresa tilbage i august. Lyder som om hu havde en god fødselsdag. Men kan ikke få for meget tema til børnefester

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak søde Karin! Jeg er helt enig, der skal smøres tykt på når børnene skal fejres ;-)

      Slet
  2. Sikke en skøn fest. Den havde bestemt også hittet herhjemme. Amilia synger konstant sangen derfra. Stort tillykke med jeres store pige <3

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak! Det ER en skøn film og heldigvis ikke så udfordrende ar følge på tema ;-)

      Slet
  3. Det ser ud til at have været nogle rigtig dejlige dage!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var det helt bestemt! Også for mor her :-)

      Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines ...

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr...

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo...