Gå videre til hovedindholdet

Godt nytår...

Nu er vi 3 uger inde i det nye år og bloggen har ligget meget stille. Vi har været syge!
Det startede allerede mellem jul og nytår, hvor jeg blev offer for en grim influenza, som strakte sig over næsten 14 dage. Elias gik ned med flaget nytårsnat og så tog vi ellers en omgang allesammen derefter på skift og det er faktisk først nu, at vi er ved at være nogenlunde ovenpå igen.

Samtidig har vi så skulle løbe til diverse møder i børnehaven, på psykiatrisk afdeling, jeg har haft virkelig travlt på arbejde, hvor der er sket afskedigelser og omstrukturering og generelt synes jeg faktisk ikke det har været nogen god start på det nye år! Møder i børnehave og på psyk skal jeg nok opdatere på senere, men det bliver på familiebloggen, hvor det høre hjemme.

Jeg har en masse kreative ting og sager, jeg skal berette om, men først lidt om vores nytårsaften, som bare var ganske stille og rolig til at begynde med.

Vi var bare os fire derhjemme, så vi havde pyntet fint op omkring bordet og besluttet os for lidt lækkert til aftensmaden. det var dog planlagt før jeg blev syg, så det var lidt hårdt at stå og lave med sygdom i kroppen. Det gik dog ok.


Til forret skulle vi have hvidløgsmarinerede hummerhaler med jordskokkechips og hjemmelavet mayo...

Jeg slap virkelig godt fra at lave de der jordskokkechips, men hummerhalerne skulle have marineret noget længere tid. De smagte dog udmærket...


Hovedretten bestod af lækre tournedos med bearnaise og ovnkartofler (for børnenes skyld). Det nåede jeg desværre ikke at få et billede af, men hold nu fast hvor de smagte godt!
Før desserten var min charmetrold her i hopla og havde lige fået fars slips på.


Desserten bestod af noget så enkelt som hjemmelavede flødeboller med kirsebærskum og godt for det, for vi kunne nærmest trille efter al det andet mad!


Da vi havde ryddet bordet, puttet børnene (ja de får ikke lov til at være længe oppe endnu.) og sat i opvaskeren, satte vi os i sofaen, tændte for Harry Potter og Fangen fra Azkaban og lod os rive med i den fortryllende verden lige ind til kort før midnat, hvor vi hev boblerne frem og skålede nytåret ind. Theresa blev vækket til at se fyrværkeri, som vi havde lovet. Vi havde været spændte på, hvor meget der ville være, når vi nu var flyttet, men vores naboer var virkelig gode til at skyde af, så vi havde meget smukt fyrværkeri at kigge på.

Ligesom sidste år blev kransekagen hjemmebagt, dog ikke sukkerfri. Men hold nu op den blev god!


Vi har de bedste ønsker, håb og forventninger til, at 2019 bliver et godt år uanset de nye udfordringer, vi står overfor.

Rigtig godt nytår!
Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

3. December - Historien om julesokken...

Er julesokken også en tradition hjemme hos jer? Hos min familie har det været en tradition lige siden jeg kan huske og bliver også en tradition, som videreføres til min søn. Det er simpelthen så hyggeligt, at der hver morgen fra d. 1 til d. 24 december er små gaver i sokken fra Julemanden/Julenissen (forudsat at du selvfølgelig har sat grød op til nissen eller småkager og mælk frem til julemanden...) Helt tilbage fra min barndom kan jeg huske forventningens glæde fra dag til dag - hvad var der mon i sokken næste dag... Pakkerne blev åbnet ved morgenbordet, mens vi hørte Morgennisserne i radioen og spiste vores morgenmad inden det blev tid til skole - ihh det var tider! Traditionen med julesokken kender vi nok bedst fra amerikanske film, men selv inden Hollywood slog klørene i julesokken, var der kendte historier omkring dennes oprindelse - den mest velkendte af dem alle må nok siges at være legenden om Den fattige mand og hans tre døtre: " For meget længe siden, levede der