Gå videre til hovedindholdet

Elias 8 år


I dag er det 8 år siden Elias kom til verden en kold februar morgen meget tidligt. Lille bitte var han, født 4 uger for tidligt og det man kalder præmatur...


Som 3-årig fandt vi ud af, at Elias slet ikke er som alle andre børn, han er autist og for nylig har vi også fundet ud af, at han kæmper med ADHD. Elias er ikke alderssvarende, men en meget glad og udadvendt dreng. Han elsker at gå i skole, men kæmper også med, at han ikke kan lære, det han skal, medmindre han får undervisning afsides én til én. Hans særinteresse er Pokémon, som billedet her nok vidner om.


Denne weekend har vi fejret første etape af hans fødselsdag. Vi er nødt til at dele fejringen op over flere omgange, da Elias slet ikke kan overkomme for mange mennesker, gaver, larm og det, at dagen ikke er som dagene plejer at være. Det hjælper at have en plan og forberede ham på, hvad der kommer til at ske og det havde vi desværre ikke i tilstrækkelig grad denne gang. Det resulterede i, at fødselsdagsbarnet spiste på sit værelse sammen med sin hjælper og til trods for, at han var rigtig glad for alle sine gaver, så kunne han slet ikke være i, at der var mange gaver og han ikke vidste, hvad der var bag indpakningen og hvor mange gaver der var i alt.

Han hjalp dog selv med at dække bord og sætte sine Pokémons op som bordpynt. Han ved, at hvert år, pynter jeg op til hans fest og laver en fin kage efter tema og det var ikke anderledes i år...


Og de to fødselsdagskager, som jeg har lavet til ham i år. Én til hjemmefesten og én til skoleklassen i morgen.



Elias bryder sig ikke om fyldte kager, så de består begge af ren chokoladekage opsmurt med imbc og overtrukket med fondant. Figurerne er lavet af sugar paste blandet med tylose pulver, så de bliver hårde, når de tørre. Pikachu skal genbruges til kagen vi skal have på næste lørdag, hvor anden etape af fødselsdagsfejringen løber af stablen. Der bliver det dog en mere voksenpræget kage med knapt så højt sukkerindhold.

Som afslutning på weekenden, skal der nu smørres madpakker og ordnes vasketøj og så starter det hele forfra i morgen... Rigtig god søndag aften.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh