Normalt er LCHF og sandwiches jo ikke just noget man forbinder med hinanden, eftersom alt hvad der hedder kornprodukter jo er skåret fra i en low carb kost. Jeg skal også indrømme, at jeg meget sjældent spiser LCHF brød, men da jeg skulle stå for en frokost som skulle indtages på farten og som min rejsefælle også ville kunne forholde sig til, bestemte jeg mig for, at det skulle være sandwiches, der skulle være i vores madpakker.
Jeg bagte sandwichbrødet efter Madbandittens opskrift og fyldte så herligheden op med lækre råvarer.
Lyst sandwich brød
5 æg
2,5 dl græsk yoghurt
50g smør
1 dl sesamfrø
1 dl nøddemel (hjemmemalet mandelmel)
1 dl mandelmel fra Funktionel Mad
1 dl sesammel fra Funktionel Mad
2 spsk loppefrøskaller
2 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
Drys: 1 håndfuld solsikkekerner
Pisk æggene og rør dem sammen med græsk yoghurt i en skål. Kom resten af ingredienserne i og rør dejen godt sammen.
Opvarm ovnen til 180 grader. Kom dejen i en lille bradepande beklædt med bagepapir og glat den ud med en våd dejskaber. Drys solsikkekernerne henover dejen.
Bag brødet i den varme ovn i ca. 35 minutter.
Det smager og føles som brød. Konsistensen er super lækker og jeg har god erfaring med, at det også kan tåle at blive frosset. Vi delte et halvt sandwich brød og var mere end mætte ovenpå det måltid. Så nu har jeg et halvt brød til en anden god gang i fryseren.
Man skal lige huske, at alle ingredienser skal dryppe godt af inden de lægges i brødet, for det kan, ligesom almindeligt brød, også godt blive ret klæg, hvis det bliver belagt med vådt salat, tomater eller agurker. Mayo er altid en god væskestopper, mener ikke altid tilstrækkelig.
Her er mine sandwiches med fyld:
Blandet salat med chorizo, frisk mozzarella og en skive rød peberfrugt. Brødet blev smurt med en god mayo.
Jeg bagte sandwichbrødet efter Madbandittens opskrift og fyldte så herligheden op med lækre råvarer.
Lyst sandwich brød
5 æg
2,5 dl græsk yoghurt
50g smør
1 dl sesamfrø
1 dl nøddemel (hjemmemalet mandelmel)
1 dl mandelmel fra Funktionel Mad
1 dl sesammel fra Funktionel Mad
2 spsk loppefrøskaller
2 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
Drys: 1 håndfuld solsikkekerner
Pisk æggene og rør dem sammen med græsk yoghurt i en skål. Kom resten af ingredienserne i og rør dejen godt sammen.
Opvarm ovnen til 180 grader. Kom dejen i en lille bradepande beklædt med bagepapir og glat den ud med en våd dejskaber. Drys solsikkekernerne henover dejen.
Bag brødet i den varme ovn i ca. 35 minutter.
Det smager og føles som brød. Konsistensen er super lækker og jeg har god erfaring med, at det også kan tåle at blive frosset. Vi delte et halvt sandwich brød og var mere end mætte ovenpå det måltid. Så nu har jeg et halvt brød til en anden god gang i fryseren.
Man skal lige huske, at alle ingredienser skal dryppe godt af inden de lægges i brødet, for det kan, ligesom almindeligt brød, også godt blive ret klæg, hvis det bliver belagt med vådt salat, tomater eller agurker. Mayo er altid en god væskestopper, mener ikke altid tilstrækkelig.
Her er mine sandwiches med fyld:
Blandet salat med røget laks, agurkecreme (egentlig bare flødeost rørt med revet agurk og salt) og blandet salat.
Blandet salat med chorizo, frisk mozzarella og en skive rød peberfrugt. Brødet blev smurt med en god mayo.
Åh, det lyder lækkert!
SvarSletTusind tak! Det var også ret godt og lidt luksus ;-)
Slet