Gå videre til hovedindholdet

LCHF sandwiches

Normalt er LCHF og sandwiches jo ikke just noget man forbinder med hinanden, eftersom alt hvad der hedder kornprodukter jo er skåret fra i en low carb kost. Jeg skal også indrømme, at jeg meget sjældent spiser LCHF brød, men da jeg skulle stå for en frokost som skulle indtages på farten og som min rejsefælle også ville kunne forholde sig til, bestemte jeg mig for, at det skulle være sandwiches, der skulle være i vores madpakker.

Jeg bagte sandwichbrødet efter Madbandittens opskrift og fyldte så herligheden op med lækre råvarer.


Lyst sandwich brød

5 æg
2,5 dl græsk yoghurt
50g smør
1 dl sesamfrø
1 dl nøddemel (hjemmemalet mandelmel)
1 dl mandelmel fra Funktionel Mad
1 dl sesammel fra Funktionel Mad
2 spsk loppefrøskaller
2 tsk. bagepulver
1 tsk. salt

Drys: 1 håndfuld solsikkekerner

Pisk æggene og rør dem sammen med græsk yoghurt i en skål. Kom resten af ingredienserne i og rør dejen godt sammen.
Opvarm ovnen til 180 grader. Kom dejen i en lille bradepande beklædt med bagepapir og glat den ud med en våd dejskaber. Drys solsikkekernerne henover dejen.

Bag brødet i den varme ovn i ca. 35 minutter.

Det smager og føles som brød. Konsistensen er super lækker og jeg har god erfaring med, at det også kan tåle at blive frosset. Vi delte et halvt sandwich brød og var mere end mætte ovenpå det måltid. Så nu har jeg et halvt brød til en anden god gang i fryseren.

Man skal lige huske, at alle ingredienser skal dryppe godt af inden de lægges i brødet, for det kan, ligesom almindeligt brød, også godt blive ret klæg, hvis det bliver belagt med vådt salat, tomater eller agurker. Mayo er altid en god væskestopper, mener ikke altid tilstrækkelig.

Her er mine sandwiches med fyld:


Blandet salat med røget laks, agurkecreme (egentlig bare flødeost rørt med revet agurk og salt) og blandet salat.


Blandet salat med chorizo, frisk mozzarella og en skive rød peberfrugt. Brødet blev smurt med en god mayo.

Kommentarer

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh