Gå videre til hovedindholdet

Adventskalender 2019

I år har jeg besluttet, at bedsteforældrene skal forkæles med adventsgaver, som primært vil være hjemmelavede. Det betyder også, at jeg har været spændt lidt for, men jeg nyder at hygge med det og når man går her uden arbejde, skal der også være noget adspredelse fra al den jobsøgning.


Det giver mig også mulighed for lige at lave en adventskalender med inspiration her på bloggen i samme ombæring. Tilbage i årene 2010-2013 var jeg enten på barsel eller arbejdssøgende i julen og det gav anledning til at etablere en julekalender her på bloggen og hvis du kunne tænke dig lidt inspiration på forhånd til julekalenderpakker, adventsgaver, julebag eller andre julesager, så kan du bare klikke på etiketterne julekalender 2010, julekalender 2011, julekalender 2012 og julekalender 2013.

Jeg beklager på forhånd de halvdårlige billeder - det var præ-spejlrefleks æraen, så det kan godt føles lidt som at træde tilbage til 80'ernes lidt gullige univers.



Hvis nogen skulle være i tvivl, så ELSKER jeg jul og kan ikke vente på at det hele går i gang! Den glæde har jeg umiddelbart formået at videregive til mine børn. Således gik vi forleden hånd i hånd til skole mens vi sang både 'Last Christmas' og 'Rocking around the Christmas Tree'. Det var super hyggeligt! Elsker deres begejstring, når de opdager, at folk rundt om i byen er begyndt at sætte julebelysning på udenfor og jeg må forsikre dem om, at vi også snart skal have julelys op udenfor.



Selvfølgelig skal vi også forberede at nisse Fie snart flytter ind - i år bliver sidste år med 24 pakker - børnene er så store nu, at det er en udfordring at holde de små gaver på et fornuftigt niveau. Gaverne i år bliver blandede hjemmelavede sager, bøger, nøgleringe, opgavebøger, julepynt, krea-ting, modellervoks i forskellige afskygninger, lidt nyt, lidt genbrug - en fornuftig balance, så vi ikke bliver ruineret inden julen for alvor går i gang...


Hvad er traditionerne hjemme hos jer? 

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh