Gå videre til hovedindholdet

Om at spare op...

Er du god til at spare op?
Jeg har aldrig haft en reel opsparing. Hverken til uforudsete udgifter, ferie, gaver eller lignende. Til gengæld har jeg lån - både studielån, forbrugslån og et billån.

Men hvorfor har jeg så aldrig sparet op? Det er et rigtig godt spørgsmål!

Jeg synes, at jeg for det meste har været økonomisk ansvarlig. Jeg har da også set Luksusfælden og der bliver man da om noget skræmt til at huske på, at man ikke skal optage kviklån og huske at spare op! Men sagen er nu engang den, at jeg ikke har nogen opsparing!

Men det har jeg tænkt mig at gøre noget ved nu! Jeg er aktivt begyndt at følge forskellige budget bloggere og tager nye tips til mig. Samtidig har jeg sat mig for at få ryddet op i mit liv (altså mine mange sager!), stoppe med at overforbruge (selvom jeg nu ikke synes jeg har været så slem til det...)


OG få solgt ud i nogle af mine og ungernes sager - Reshopper here I come! Altså ikke af mit stof - det skal bruges, så jeg kan spare på indkøb af tøj til ungerne...

Så jeg er gået i den tilstand der hedder, at jeg ikke køber noget, medmindre det er højest nødvendigt, at noget er gået i stykker og har brug for at blive erstattet ELLER hvis der sker noget ekstraordinært - fx som de fødselsdage, vi skal fejre om lidt. Selv der, skal gemmerne kigges igennem og så skal så meget som muligt laves selv.

Jeg har endda lavet første omgang af makeup rensere af nogle stofrester.


Vi prøver også konceptet med kun at handle én max 2 gange om ugen og 2. gang kun for at supplere. Så håber jeg, at vi kan komme små-shopperierne til livs... Madplaner har vi styr på, så det burde kunne lade sig gøre! 

Jeg ved at vi får en stor udgift til bilen lige om lidt, så taget det i betragtning, er det nok ikke det helt store, der kommer til at blive sparet op lige nu og her. Men jeg håber, at jeg kan få skabt nogle nye vaner i processen og så kommer opsparingen nok lige så stille sammen med.

Hvad er dine bedste sparetips???

Kommentarer

 1. Altså, jeg er også på madplaner og stor-indkøb. Og siden august har jeg kun købt tøj, som jeg manglede. Forstået på den måde, at jeg kun havde et par løbetights og det var for lidt ift. vask. Så kan jeg købe et par til. Men mine vanter som fik hul blev stoppet. Og det samme med hullet i min cardigan. Kh. Birgitte

  SvarSlet
 2. Jeg tror faktisk jeg har været forgældet næsten siden jeg var 15, jeg har haft et liv hvor breve fra incassofirmaer ikke var et særtilfælde. Heldigvis ligger det længe tilbage - men det gjorde også at jeg da jeg så blev færdiguddannet og kun havde studiegælden, følte mig rig - når jeg kunne bruge penge, altså dem jeg havde og ikke flere end det. Men at spare op til tandlæge, ferier etc. har jeg tænkt på - set min mand gøre som var det det mest naturlige i verdenen, men ikke lige just selv fundet vejen til, særlig længe af gangen. Jeg installerede appen Spiir, det er en sladrehank på hvad og hvilke kategorier du har brugt dine penge på. Selvom jeg har købestop i 2020's første tre måneder, så har vi alligevel brugt 550kr på bagerbrød i januar måned. Og jeg vil slet ikke komme ind på hvad jeg har brugt på barnet i 2019 ... Spiir holder mig oppe på hvad jeg bruger pengene til. Købestop - er en interessant vej, der dukker meget op om hvorfor jeg bruger penge som jeg gør. 48 timers reglen på indkøb som man mangler (selvfølgelig ikke hvis du mangler plaster akut, men..) Barnet skulle have en cykelhjelm, vi undersøgte markedet og ventede - også for at se om jeg kunne købe en brugt. Men 'formål og Hvorfor' er næsten de vigtigste, Hvorfor skal du spare op, opsparingen skal have et formål - for ellers så er det let at gå uden om eller bare bruge lidt... Se filmen the minimalists på netflix og læs med hos Jane hos projekt handmade.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for anbefalingerne! Ja det kan være en udfordring at begynde at spare op, når man rent faktisk aldrig har lært det sådan rigtigt. Men jeg vil tage tyren ved hornene. Indtil videre er det ikke gået super godt! Indkøb at stof til fastelavnskostumer, kagegrej til fødselsdagskager og partystuff til fødselsdagsfesten er allerede røget i kurven. Og tøj til manden, men det er altså retfærdiggjort ved, at han max køber tøj til sig selv 3 gange om året og jeg havde ødelagt en af hans strikbluser! Men jeg stopper de små huller i tøjet eller syr en lap på. Jeg bruger al min makeup og cremer i bund inden jeg køber nyt! Jeg har slettet ALLE tilbudsmails jeg fik i min indbakke i januar måned og overvejer faktisk helt at opsige nogle af alle de nyhedsbreve, så jeg slet ikke står i den dumme situation! Det tror jeg faktisk jeg vil gøre!

   Slet
 3. Jeg har sparet lidt op, og har heldigvis undgået forbrugslån. Men jeg øver mig i at blive meget bedre (skal også til at skifte fyret). Jeg laver også madplan (de fleste uger), og så skal jeg kun handle 1 gang om ugen, så slipper jeg for de småindkøb, som er ligegyldige..

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da super flot gået, at du har kunne styre udenom forbrugslån og specielt når du står over så stor en post som at skrifte et fyr ud. Vildt sejt af dig! :)

   Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh