Gå videre til hovedindholdet

Fødselsdagskager anno 2020

Nu er det efterhånden et par uger siden jeg fyldte år og havde kage med til mine nye kollegaer. Men i skal da ikke snydes for billeder af herligheden.


Grundet lidt tidspres blev det den nemme udgave uden fondant overtræk og med sparsom og nem pynt i smørcreme, blomster i fondant og macarons. Nogen ville nok ikke synes det var den nemme løsning, men for mig, er dette langt hurtigere end hvis jeg skulle overtrække og lave sirlig pynt på kagen.


Denne gang prøvede jeg en ny opskrift på kagebunde og dét var en succes! Det var denne lækre og luftige bund som jeg fandt ovre hos Frederikke Wærens og den kan varmt anbefales. Den er super nem at lave og så er den bare lækker og blød og nem at arbejde med.

Kagen var fyldt med lækker blåbærmousse og hvid chokolademousse - dejlig sommerfrisk og let og så passede det bare rigtig godt til de der bløde bunde. Den blev smurt op med en almindelig italiensk marengs smørcreme tilsat lidt ekstra vanille og lidt lilla pastafarve for at balancere den gule farve fra smørret.

Drip-effekten er lavet med en chokoladeganach bestående af halv chokolade (54%) og halv piskefløde. Jeg var ikke helt så tilfreds med min drip og som jeg skrev til en af mine kære veninder på hendes instagram i sidste uge, så tænker jeg, at jeg må i lære hos hende, for den der perfekte drip, nailede hun bare for vildt! Men som med alt mulig andet, så gør øvelse jo mester...

Den resterende smørcreme blev farvet og brugt til at sætte macarons og blomster fast med og lave små rosetter på kagen. 

Macarons blev lavet efter Maja Vases opskrift og fyldet var bare en skøn chokoladecreme med mandelknas købt i Super Brugsen. 


Weekenden før min fødselsdag, havde vi besøg af mine svigerforældre og til den lejlighed, så jeg mit snit til at få brugt de første rabarber fra haven og lavede den lækreste rabarbertærte efter opskrift af Valdemarsro.


Serveret med cremefraiche og flødeskum på siden, var det himmelsk! Opskriften var efter 

Den efterfølgende weekend kom mine forældre til fødselsdagsfejring. Efter en lang uge på jobbet, skulle kagen være nem og ligetil. Vi valgte at servere lidt brød, ost og pålæg sammen med friske jordbær med fløde og vanillecreme og dertil en ny omgang macarons.


Endnu en opskrift af Maja Vase - de er lige til at gå til... Fyldet her var det samme lækre chokoladecreme med mandelknas.

Ud fra dette kan i nok fornemme, at mine fødselsdagsfejringer var fyldt med sukker! Jeg forsøgte at begrænse mit indtag, mest fordi jeg ikke havde lyst til at lave LCHF/KETO alternativer, da jeg oftest har virkelig meget tilovers bagefter, fordi jeg er den eneste, der spiser det. Så kagerne forbliver som de plejer og har jeg lyst, så spiser jeg også et stykke!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo