Ligesom før jeg ændrede mine kostvaner, synes jeg stadig det er svært at finde på noget nyt og lækkert tilbehør. Ofte ender det jo med blomkål eller broccoli i en eller anden afskygning eller en spinatsalat, men det kan man også blive træt af i længden. En dag havde jeg et par sød kartofler, som jeg ikke lige vidste, hvad jeg skulle bruge til (min familie er ikke begejstrede for hjemmelavede sød kartoffel fritter) og så gik jeg ellers på opdagelse i køleskabet efter flere ingredienser, som der var rester af og ud af det kom en ret simpelt opskrift på sød kartoffel hash browns.
Du skal bruge:
2 store sød kartofler
½ pose rød cheddar ost (revet)
1 æg
1 lille løg - jeg brugte skalotteløg, men du kan sagtens bruge den slags løg du har.
salt og peber
Smør til stegning
Sådan gør du:
Skræl og riv kartoflerne og put dem i en stor skål. Tilsæt cheddar.
Pil løget og riv eller hak det fint alt efter hvad du bedst kan lide og hæld det op til cheddar og kartofler.
Krydr med salt og peber, tilsæt æg og rør blandingen godt sammen.
Bred blandingen ud på et stykke bagepapir i ca 2,5-3 cm's højde. Brug en madring, rund udstikker eller en kop til at stikke runde "pandekager" ud.
Smelt smørret på en middelvarm pande og læg kartoffelblandingen på panden. Steg 6-7 minutter på hver side eller til de tager farve. Skal du lave mange, kan du med fordel lægge de færdigstegte hash browns på en bageplade med papir og sætte dem i ovnen ved 100 grader til alle er færdigstegt.
Serveres lune som tilbehør. Vi fik fiskefrikadeller og persillesauce til, men du kan sagtens bruge dem med en anden slags fisk, kylling, oksekød eller svinekød til eller måske bare med en lækker salat, hvis du ikke er så meget til kød.
Jeg håber i har lyst til at prøve dem derude og bon appetit...
Kommentarer
Send en kommentar
Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...