Gå videre til hovedindholdet

Sød kartoffel hash browns

Ligesom før jeg ændrede mine kostvaner, synes jeg stadig det er svært at finde på noget nyt og lækkert tilbehør. Ofte ender det jo med blomkål eller broccoli i en eller anden afskygning eller en spinatsalat, men det kan man også blive træt af i længden. En dag havde jeg et par sød kartofler, som jeg ikke lige vidste, hvad jeg skulle bruge til (min familie er ikke begejstrede for hjemmelavede sød kartoffel fritter) og så gik jeg ellers på opdagelse i køleskabet efter flere ingredienser, som der var rester af og ud af det kom en ret simpelt opskrift på sød kartoffel hash browns.


Du skal bruge:

2 store sød kartofler
½ pose rød cheddar ost (revet)
1 æg
1 lille løg - jeg brugte skalotteløg, men du kan sagtens bruge den slags løg du har.
salt og peber
Smør til stegning

Sådan gør du:

Skræl og riv kartoflerne og put dem i en stor skål. Tilsæt cheddar.
Pil løget og riv eller hak det fint alt efter hvad du bedst kan lide og hæld det op til cheddar og kartofler.
Krydr med salt og peber, tilsæt æg og rør blandingen godt sammen.

Bred blandingen ud på et stykke bagepapir i ca 2,5-3 cm's højde. Brug en madring, rund udstikker eller en kop til at stikke runde "pandekager" ud.


Smelt smørret på en middelvarm pande og læg kartoffelblandingen på panden. Steg 6-7 minutter på hver side eller til de tager farve. Skal du lave mange, kan du med fordel lægge de færdigstegte hash browns på en bageplade med papir og sætte dem i ovnen ved 100 grader til alle er færdigstegt. 


Serveres lune som tilbehør. Vi fik fiskefrikadeller og persillesauce til, men du kan sagtens bruge dem med en anden slags fisk, kylling, oksekød eller svinekød til eller måske bare med en lækker salat, hvis du ikke er så meget til kød.


Jeg håber i har lyst til at prøve dem derude og bon appetit...

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh