Gå videre til hovedindholdet

Efterårsstatus på købestop og privatøkonomien

Lige her inden vi rammer november og forberedelserne til jul begynder, vil jeg lige give en kort opdatering på hvordan det er gået siden sidst.

Vi forsøgte at holde købestop i september måned efter bedste evne. Vi havde taget højde for nogle af de omkostninger, vi vidste, der ville komme, men derudover skulle der ikke bruges penge på noget.

Jeg brugte som vanligt et tracker-skema hentet fra Jeanett på Budget's patreon side og når du bruger sådan et tracker-skema, så kan du også meget bombastisk set, hvor mange dage du rent faktisk så har brugt penge!


Det blev til 22 forbrugsfri dage i september måned, hvilket jeg synes er ret godt klaret, hvis jeg selv skal sige det. Der er plads til forbedring, men jeg vil heller ikke gå og slå mig selv oven i hovedet over, at vi ikke nåede alle 30 dage! Jeg kunne egentlig godt tænke mig at tage endnu en omgang i november måned og så give plads til, at det er ok, at købe julegaver og evt. lidt julepynt. 

Oktober måned har der været efterårsferie, hvilket jo også har været forbundet med udgifter, men billetterne til LEGO House blev betalt fra ferieopsparingen og ekstraudgifterne blev finansieret af børnepengene, som også kunne dække vinterudstyret til begge børn.

Vores opsparing til hus stiger stille og roligt og med en lille ekstra overførsel har vi nu ramt 40.509 kr. Det er helt vildt! For et år siden havde vi slet ikke noget på kistebunden og ingen opsparinger! Altså der går godt nok lidt tid, førend der er råd til udbetalingen til et hus, men bare det, at vi rent faktisk spare op betyder SÅ enormt meget... 

Vi har også fået varsling om både huslejestigning fra næste år samt prisstigning på Disney+ og el, så budgettet trænger til en revidering og så kan jeg samtidig se på, om der er noget, som kan skæres fra.

Fra på mandag stopper vores store tv-pakke også og i den forbindelse overvejer jeg, om jeg virkelig har brug for at starte en ny streaming tjeneste op. Jeg er stor fan af de programmer, der køre på TV2 FRI (som vi mister ved pakkeskift) og når jeg ser tv, så er det gerne programmer derfra, som jeg ser. Jeg er i tænkeboks...

Udover alt det andet med at jonglerer med budgetter og passe lidt på forbruget, så er jeg også så småt begyndt på at opstille nogle minimalisme- og økonomiske mål for 2022. Jeg vil bl.a. gerne se på vores el- og vandforbrug, endnu mere på vores madforbrug, mine hobby-købevaner og så vil jeg rigtig gerne forsøge at skabe mig en passiv indkomst enten igennem investering eller en anden lille ting, som jeg går og barsler med, men det vil jeg fortælle meget mere om på et senere tidspunkt.

Nu skal jeg også til at forberede mig på julen og lægge et budget for vores forbrug i december måned. Gaverne er der heldigvis sparet op til, men fordi vi har arrangementer i julen der koster lidt og vi står for juleaften, så skal der lige sættes lidt til side på den konto. Kunne i tænke jer at jeg laver et indlæg om mit julebudget og viser jer, hvordan det ser ud og hvordan det udfyldes?  Lad mig høre hvad i synes i kommentarfeltet herunder.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh