Gå videre til hovedindholdet

En fødselsdagskage med julevibes

Den sidste kage jeg nåede at bage i 2021 var til min søde kollega, der fyldte 30 år i starten af december. Hun havde spurgt mig om jeg ikke ville stå for desserten til hendes fødselsdagsfest. Jeg fik relativt frie hænder - det eneste ønske var at det gerne skulle være en chokoladekage.

Jeg gik i design-mode. Jeg spurgte om kagen måtte have en snert af jul og min kollega ville bare gerne have, at kagen var fin og juletema kunne sagtens gå. Så jeg gik all-in og holdt den meget feminin i farverne. 

Jeg bestemte fyldet før jeg lavede designet. Fordi min kollega elsker chokolade, vidste jeg, at der skulle både en hvid chokolademousse og en semi-mørk chokolademousse i og disse parrede jeg så med bomber af lækker kirsebærmousse. Det er første gang jeg laver bomber af smag i en kage, men det er helt sikkert ikke sidste gang.

Jeg valgte bare at smøre kagen op med en smørcreme tilsat lidt ekstra vanilje og lave et drip-design. Så var det bare at pynte kagen.

Jeg havde købt en masse af julens kendinge, men også selv bagt kyskager og macarons, hvoraf de fleste mislykkedes, så jeg brugte nogle pæne halve til pynt. Blomster og snefnug var lavet af sugarpaste.En lille note to self i forbindelse med denne kage er, at næste gang jeg gerne vil lave halvkugler på toppen, så skal de være støbt i chokolade. Det endte med at moussen tog livet af de fine snefnug, så jeg måtte lave en sidste øjebliks redning, for at det ikke så helt snasket ud.

Heldigvis var modtageren rigtig godt tilfreds og jeg synes også resultatet blev helt godt.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh