Den sidste kage jeg nåede at bage i 2021 var til min søde kollega, der fyldte 30 år i starten af december. Hun havde spurgt mig om jeg ikke ville stå for desserten til hendes fødselsdagsfest. Jeg fik relativt frie hænder - det eneste ønske var at det gerne skulle være en chokoladekage.
Jeg gik i design-mode. Jeg spurgte om kagen måtte have en snert af jul og min kollega ville bare gerne have, at kagen var fin og juletema kunne sagtens gå. Så jeg gik all-in og holdt den meget feminin i farverne.
Jeg bestemte fyldet før jeg lavede designet. Fordi min kollega elsker chokolade, vidste jeg, at der skulle både en hvid chokolademousse og en semi-mørk chokolademousse i og disse parrede jeg så med bomber af lækker kirsebærmousse. Det er første gang jeg laver bomber af smag i en kage, men det er helt sikkert ikke sidste gang.
Jeg valgte bare at smøre kagen op med en smørcreme tilsat lidt ekstra vanilje og lave et drip-design. Så var det bare at pynte kagen.
Jeg havde købt en masse af julens kendinge, men også selv bagt kyskager og macarons, hvoraf de fleste mislykkedes, så jeg brugte nogle pæne halve til pynt. Blomster og snefnug var lavet af sugarpaste.
En lille note to self i forbindelse med denne kage er, at næste gang jeg gerne vil lave halvkugler på toppen, så skal de være støbt i chokolade. Det endte med at moussen tog livet af de fine snefnug, så jeg måtte lave en sidste øjebliks redning, for at det ikke så helt snasket ud.
Heldigvis var modtageren rigtig godt tilfreds og jeg synes også resultatet blev helt godt.
Kommentarer
Send en kommentar
Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...