Gå videre til hovedindholdet

Privatøkonomien og mål for 2022

Rigtig godt nytår! 

Jeg tænkte lige, at det var tid til at få givet en lille opdatering på privatøkonomien og godt inspireret af alle de der budget-instagrammere, som jeg er begyndt at følge, så kommer her lidt nyt.

Det er som om overskuddet til at holde skruen i vandet med at få tracket vores forbrug og holde styr på økonomien ikke rigtig har været der i slutningen af 2021. Det betyder dog ikke, at det ikke er gået fint, men forbruget er desværre stukket noget af i december måned. 

Januar skal bruges på at få det økonomiske overblik igen og få styr på vores økonomiske mål for året. Vi tracker vores forbrug og forsøger at holde indkøbsturene på et minimum, så vi undgår flest muligt af de der impulskøb der ryger med, når man bare lige skal hente en liter mælk (eller 4 i vores tilfælde - vores mælkeforbrug er abnormt!)

Da jeg lavede årets budget kunne jeg også se, at vi har nogle forskellige muligheder, hvor vi kan gøre en ekstra indsats og jeg ved godt, hvad jeg kunne tænke mig. Vi fik jo gjort kål på vores forbrugslån sidste år og omfordelte de midler til at afbetale mere på vores billån og putte lidt mere på opsparingen. Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at vi kunne få afviklet vores billån i år og det er bestemt heller ikke urealistisk. Derudover kunne jeg godt tænke mig, at vi fik sparet sammen til sommerferien - målet er nok omkring de 8.000 ligesom sidste år - det rakte faktisk også til at dække udgifterne til efterårsferien, så det kunne være skønt.

Det er jo heller ikke nogen hemmelighed, at vi rigtig gerne snart vil kunne købe vores eget hus. Vi har allerede sparet 45.000,- kr. op til udbetalingen, men det er jo ret langt fra, hvad vi har brug for, taget huspriserne i vores område i betragtning sammenholdt med vores behov. Men målet for i år er at få meldt os i køberkartotek hos et par mæglere og så få sat så meget ekstra ind vi kan på boligopsparingen.

Jeg har også et mål om ikke at bruge penge på tøj til mig selv eller børnene i år, medmindre det er for at erstatte noget, der er gået i stykker (og som jeg ikke selv kan reparere) eller børnene vokser ud af noget. Jeg kan se det ske inden for nærmeste fremtid, at mindstebarnet skal have skriftet sin buksegarderobe ud og planen er i første omgang at købe det brugt. Det er på længden hun ikke kan passe bukserne, så jeg overvejer at gemme hendes leggins og forkorte dem, så hun evt. kan bruge dem til sommer. Men nu får vi se - det kan også være, at jeg bare gerne vil sælge det og få sparet op til at supplere med tøj i løbet af året. Derudover skal jeg jo også have gjort et indhug i stoflageret, så egentlig er det vel bare at komme i gang ved symaskinen og overlockeren, som jeg lige har fået i gave af min mand!!! Jeg glæder mig SÅ meget til at få den hjem!


I år har jeg også et mål om at få færdiggjort et projekt, som jeg har haft i tankerne og på det fysiske tegnebræt i over et år nu. Det er bare en lille sjov ting, som jeg fik idéen til ved at kombinere min forkærlighed for jul og planlægning, men jeg har ikke haft overskuddet til at få færdiggjort det og få det sendt ud i æteren til vurdering. 

Ellers har vi ikke gjort os nogle større nytårsforsæt, hvad med jer?

Kommentarer

 1. Spændende, med husdrømmene!
  Det bliver hyggeligt at høre om, når I når så langt - vi sparede også 50.000 op hver især op til, og husker godt, at slags kan ikke rigtig gøres med et fingerknips. Håber I finder lige det, I drømmer om :)

  - A

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak 💕 jeg drømmer også om at vinde i euro-jackpot så det kan gå lidt hurtigere at få realiseret husdrømmene, meeen med 2 rækker om ugen, så er sandsynligheden for det nok ret lille 😉 der skal arbejdes benhårdt og målrettet for at nå det mål, men vi skal nok komme dertil på et tidspunkt og så kommer der boligspam på bloggen 😁😉

   Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

3. December - Historien om julesokken...

Er julesokken også en tradition hjemme hos jer? Hos min familie har det været en tradition lige siden jeg kan huske og bliver også en tradition, som videreføres til min søn. Det er simpelthen så hyggeligt, at der hver morgen fra d. 1 til d. 24 december er små gaver i sokken fra Julemanden/Julenissen (forudsat at du selvfølgelig har sat grød op til nissen eller småkager og mælk frem til julemanden...) Helt tilbage fra min barndom kan jeg huske forventningens glæde fra dag til dag - hvad var der mon i sokken næste dag... Pakkerne blev åbnet ved morgenbordet, mens vi hørte Morgennisserne i radioen og spiste vores morgenmad inden det blev tid til skole - ihh det var tider! Traditionen med julesokken kender vi nok bedst fra amerikanske film, men selv inden Hollywood slog klørene i julesokken, var der kendte historier omkring dennes oprindelse - den mest velkendte af dem alle må nok siges at være legenden om Den fattige mand og hans tre døtre: " For meget længe siden, levede der