Jeg har valgt at indføre feriekage på arbejde, hvilket betyder, at jeg giver kage til mine kollegaer inden jeg går på ferie.
Så i forbindelse med vinterferien, havde jeg taget lækre chokolademazariner med ruby chokoladecreme med. Måske du lige mangler lidt inspiration til weekendens kage - så er denne altså et rigtig lækkert bud og nem at gå til.
Den oprindelige opskrift var med hvid chokoladecreme på toppen, men jeg havde lige en pakke ruby chokolade i skuffen, så det blev den jeg brugte.
Mørk chokolademazarin med ruby chokoladecreme
10 stk.
150g marcipan
150g sukker
150g blødt smør
3 æg
90g mørk chokolade
20g kakaopulver
50g hvedemel
1 knsp. salt
Ruby chokoladecreme:
120g ruby chokolade (knapper)
1 blad husblas
1½ dl piskefløde
1/4 tsk. vaniljepulver (el. vaniljesukker)
Tænd ovnen på 180 grader. Læg bagepapir i en firkantet form (20x20 cm). Riv marcipanen groft. pisk marcipan sammen med sukker og den bløde smør i en skål med en elpisker.
Tilsæt ét æg ad gangen og pisk kortvarigt mellem hvert æg. Hak og smelt den mørke chokolade i en skål over vandbad og rør den i dejen sammen med kakao, mel og salt. Hæld dejen i formen og bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter. Afkøl kagen og sæt den i køleskabet til næste dag.
Ruby chokoladecreme:
Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Hæld chokoladen i en skål og opvarm fløde og vaniljepulver i en gryde til lige under kogepunktet. Hæld fløden over chokoladen og lad det stå i et minut. Rør i midten af skålen med en dejskraber til chokoladen er helt smeltet. Vrid husblassen fri for vand og rør den ud i chokoladecremen. Dæk skålen til med husholdningsfilm og sæt den på køl i mindst fire timer.
Servering:
Løft kagen ud af formen, skær kanterne af og skær resten af kagen i 10 aflange stykker. Pisk den kolde chokoladecreme med en elpisker i et par minutter, men pas på, at den ikke skiller. Fyld cremen i en sprøjtepose med en fin tyl og dekorer kagerne efter behag. Pynt med perler, spiseligt støv, spiselige blomster eller hvad du ellers kan finde på.
Bon appetit!
Kommentarer
Send en kommentar
Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...