Gå videre til hovedindholdet

Fødselsdagskager i lange baner

I år er har den mindstes fødselsdagsfejringer kastet intet mindre end 5 forskellige slags kager af sig. Det er jo helt vildt! Jeg synes heller ikke, at jeg lavede andet end at bage hele august måned! Godt der var et stykke tid til lyserød lørdags cupcake bageriet, for jeg synes det var en kende for meget af det gode...

Jeg startede med at lave den mest fatale fejl, du kan lave som amatørbager hjemme i dit køkken - nemlig at vælge at arbejde med sugarpaste i 30 graders varme... Er du bims jeg var presset på alle fronter også selvom det var en fantastisk nem kage i både design og fyld... 

Theresa havde valgt en figur fra et univers hun kender fra Youtube - Lankybox - Boxy. Jeg fandt heldigvis meget god inspiration fra dygtige folk, som også havde forsøgt sig med den lille Kawii lignende kasse... Jeg vil ikke sige, at jeg var super tilfreds med resultatet, men den blev faktisk okay taget varme-bøvlet i betragtning og fødselsdagsbarnet var tilfreds - det var det vigtigste! Opskriften på bundene finder du HER. Fyldet var rester jeg havde fra min egen fødselsdagskage - en hindbærmousse og nougatmousse.


Til hendes rigtige fødselsdag ville hun gerne dele kage ud i klassen og jeg havde lige fået den skønne 100 Bradepandekager hjem fra Kagetid, så klassenstime kagen skulle selvfølgelig afprøves og til stor begejstring for både fødselsdagsbarn og klassekammeraterne... Det er ikke sidste gang, den kommer med i skole...

Til anden etape fortsatte vi temaet med Lankybox figurerne og denne gang ville jeg lave Foxy til hende. Det blev en simpel regnbuekage med lækker hvid chokolademousse med lime imellem og slikfyld i midten. Hurtig og nem at lave og utrolig effektfuld! Jeg lavede bundende ud fra samme opskrift som Boxy kagen og delte så dejen op i 4 og farvede hver del, før de blev bagt i kort tid (10-12 minutter).


Vi sluttede lige af med en fødselsdag for klasseveninderne med lækre chokoladecupcakes (se opskriften HER) med regnbuesmørcreme og bløde fine minidonuts med lyserød glasur og krymmel (se opskrift HER) enkelt og effektfuldt!



Behøver jeg at sige, at der blev spist op? og godt det samme! Ellers skulle vi have levet af kagerester i mange uger fremad eller have lavet de lækreste romkugler...

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh