Gå videre til hovedindholdet

Tema fødselsdag - Kirby (brug det du har)

Det er efterhånden ikke en overraskelse eller en hemmelighed, at mine børn ELSKER tema fødselsdage og typisk afspejler det det interesser som de har på det pågældende tidspunkt.

Så da yngstebarnet fyldte 11 år tilbage i august, ville hun rigtig gerne holde en Kirby fødselsdag. Kirby er en figur fra en videospilserie fra Nintendo - en sød lille lyserød fyr, der minder lidt om en bold med luffer og fødder...

Jeg ville gerne forsøge mig med ikke at anskaffe en hel masse engangspynt denne gang. Så jeg gik i tænkeboks, for at komme på nogle løsninger, som vi enten kunne lave af noget af det, vi allerede havde liggende til herhjemme eller måske købe brugt.



Jeg fandt servietter, paptallerkener, honeycomb kugler til loftet og papirstjernepynt til bordet fra tidligere fødselsdagsfester i gemmerne. Jeg supplerede med en masse figurer fra Kirby universet, som jeg printede, laminerede og klippede ud til bordpynt og cupcake toppe og endte kun med at købe en papirdug (vi havde ikke en passende dug i skuffen og på denne måde kunne ungerne også tegne på den, når de var færdige med at spise) glas og vaser fra genbrugen og en ballonbue på tilbud online - som vi desværre ikke kunne samle, hvilket gav ungerne en masse at lege med til fødselsdagen. Der blev hentet blomster i haven til at fuldende borddækningen. 


Jeg udstyrede yngstebarnet med nogle posca tuscher (også fra lageret) og bad hende dekorere glassene, så de var fine. Det var et kæmpe hit og glassene kan nu genbruges igen og igen - hun får bare lov til at tegne nye motiver på næste gang!

Menuskilte blev lavet af karton fra lageret og jeg aktiverede alle de skåle, fade, tallerkener, skærebrætte, m.v., som jeg allerede havde i skabet.


Kagepladen her var genbrug fra tidligere fester og fyldet i kagen var fra fryseren.


Slik-/gaveposerne til klassen blev syet af stof fra lageret og fyldt med lækkerier købt på Motatos og midlertidige tatoveringer og fine klistermærker købt samme sted som ballonbuen, så børnene fik både underholdning, pynt og en pose, de kunne beholde og bagefter bruge til frugtpose, gavepose eller noget helt tredje.

Alt i alt synes jeg faktisk, at jeg slap rigtig godt fra opgaven og vigtigst af alt - fødselsdagfesten var et hit og alle var begejstrede - ikke mindst fødselsdagsbarnet... 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo