lørdag den 2. oktober 2010

Æbleweekend

Ja som overskriften indikere, så har jeg endelig fået brugt mit rov fra onsdagens æblejagt. Fredag stod jeg meget af dagen i køkkenet og kogte æblemarmelade, æblegelé og fik såmænd også lige klemt en omgang æblechutney ind i det hele. Så løb jeg tør for æbler og måtte på råvaremarkedet i dag, for at købe mig til nogle... Jeg fik købt 2 store poster frugt og nogle røde peberfrugter og slæbte også lige næsten hele bibliotekets lager af madmagasiner med hjem.

Opskrifterne på diverse æblegodter, var jeg så heldig at støde på inde på en blog, jeg følger med i og godt det samme, for når der går mormor i den for mig (som der sådan cirka gør hvert år på dette tidspunkt) så gider jeg altså ikke lede vildt og voldsomt efter opskrifter, som jeg kan kaste mig hovedkuls ud i, uden at være i tvivl om et fantastisk resultat og det siger jeg tak for - her er bloggen og "brug dit æble" indlægget, som har fungeret som bibel for mig de sidste par dage: Slagt en hellig ko

Liselotte har også så smukt stillet en opskrift på æblegelé til rådighed for os gelé-jomfruer, der er til at følge og forstå - Æblegelé så hvis du har mod på at prøve, så er denne opskrift altså rigtig god...

Marmeladen måtte jeg hente opskriften på et andet sted dog. Det var også en succes og jeg glæder mig meget til at dykke i den, når jeg får en bagt en ny omgang boller - Se opskriften her: Piskeriset på eventyr


Endelig sluttede jeg af med at bage en lækker lækker american apple pie, som jeg simpelthen bliver nødt til at dele opskriften på, for den var super nem og smagte bare SÅ godt... Det var endnu en af Liselottes opskrifter og jeg kan slet ikke takke hende nok for at dele ud af godterne. Her deler jeg så opskriften med jer, ganske som hun har forfattet den:

Amerikansk æbletærte
Dej:
150 gram margarine
en teskefuld salt
250 gram mel
fem til syv spiseskefulde koldt vand

Margarinen SKAL have stuetemperatur inden du hakker den sammen med mel og salt. Gør det med en gaffel – det går stærkt. Når margarinen er fordelt jævnt kommer du iskoldt vand ved dejen for at samle den. Brug en skefuld ad gangen og stop med vandet, når dejen er blevet ensartet uden at klistre.
St dejen i køleskabet i mindst en time. Herefter deler du den i to og ruller den ud til henholdsvis bund og top på tærten. I toppen stanser du lufthuller – enten med en gaffel, eller som jeg har gjort det, med en lille kageform. Læg dejbunden i tærtefadet og sørg for, at den kommer helt op til og et stykke over kanten. Det er vigtigt, at tærten lukkes tæt inden den sættes i ovnen.

Fyld:
syv-otte store skrællede æbler (fjern kernehus og del æblet i både du halverer)
tre spiseskefulde mel
250 g sukker
to gode teskefulde kanel
Amerikanere ynder at komme revet muskat i blandingen ovenfor, men det bryder jeg mig ikke om. De kommer også gerne smørklatter på toppen af æblebjerget inden dejlåget lægges på – det gør jeg heller ikke – den behøver slet ikke al det fedt…

Sukker, mel og kanel blandes i en skål. De ituskårne æbler vendes i blandingen – sørg for, at alle æbler bliver dækket af blandingen. Den sørger for, at æblesaften jævnes under bagningen, så tærten indeni bliver nærmest cremeagtig, når den er færdigbagt.

Fordel æblestykkerne på tærtebunden. Læg dejlåget på og sørg for at lukke bund og låg sammen – brug evt. en gaffel til at klemme de to flader tæt sammen. Pensl med æg og pynt evt. med de tidligere udstansede figurer. Bag tærten ved 200 grader i 40 minutter og servér den med iskoldt flødeskum eller vanilleis. 


Bon appetit og god weekend...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...