Kyllinge Enchiladas

Endnu engang er det Carina, der har været behjælpelig med et link til en LÆKKER opskrift, så jeg kunne få prøvet noget nyt... Fredagens menu stod således på noget så fancy som kyllinge enchiladas... en mexicansk ret, som nok ikke er vildt kendt herhjemme i DK, for det er ikke super nemt at få fat i den enchilada sauce, som skal bruges i opskriften. Det resulterede så i, at jeg måtte stå og lave min egen enchilada sauce, men det var der nu ikke nogen ben i. Det kan du sagtens lave fra bunden og så bare give den gas i forhold til, hvor stræk du gerne vil have det.

Retten tager tid at lave og det er bestemt en fordel, hvis man har lavet saucen i forvejen, så man ikke står med den oven i alt det andet. Jeg tror det er sådan en opskrift, der kommer til at sidde i hukommelsen hos mig, lidt ligesom Troldmandens Tortillas, fordi det bare smagte SÅ godt, at det er noget vi ofte vil spise og så er det nemt at lave nok, så der også er rester til en anden af ugens dage...

Opskrifterne er til 4 personer...

Enchilada sauce på 10 minutter
2 spsk. smør eller flydende margarine
1 spsk. mel
2 spsk. chilipulver (alt efter hvor stærk du vil have den, jeg brugte kun én)
250g tomat sauce (jeg brugte samme tomatsauce, som jeg brugte til suppen tidligere på ugen. Man kan sikkert også bruge en pastasauce, flåede, hakkede tomater på dåse eller lign.)
250 ml. vand
1/4 tsk. stødt kommen (jeg brugte spidskommen, det fungerede fint)1/4 tsk. hvidløgspulver
1/4 tsk. løgpulver
salt

Varm smørret op i en gryde over medium varme. Rør mel og chilipulver i, skru ned for varmen og lad det boble til det bliver lyst brunt mens du røre i det hele tiden.
Rør tomatsauce, van, kommen, hvidløgspulver, løgpulver i lidt efter lidt indtil blandingen er glat og lad den stå over varmen i omkring 10 minutter eller indtil den tykner i konsistensen. Smag til med salt og evt. mere chilipulver, hvis det skal være stærkere.Kyllinge Enchiladas
Denne opskrift lavede jeg selv lidt om på, da jeg havde noget forstegt kylling fra en anden dag. Derfor var nogle af punkterne ikke nødvendige for mig, men jeg skriver det hele alligevel...

2 fed hvidløg, revet
1 portion enchiladasauce
salt
friskkværnet sort peber
2 stk. kyllingebrystfilet uden skind
100 g revet cheddar ost
100 g revet Monterrey Jack ost (eller anden ost, jeg brugte gouda)
50 g frisk koriander + 1 spsk. til pynt (jeg brugte persille, da jeg ikke er meget for koriander, men kan også erstattes med noget du kan lide)
12 tortilla wraps
olie spray (jeg brugte bare olivenolie til at pensle udover)

Tænd for ovnen på 210 grader.

Tilsæt hvidløget i enchiladasaucen i en sauterpande og lad det koge op. Krydr kyllingebrysterne med salt og peber og læg dem ned i saucen. Skru ned for varmen, læg låg på og lad kyllingebrysterne stege igennem. Det tager omkring 15-20 minutter. Tag kyllingebrysterne af saucen, læg dem til side og lad både sauce og kyllingebryster køle af. Brug to gafler til at skille kyllingen ad i strimler.

Da jeg havde forstegt kyllinge skulle skind og ben fjernes og kødet rives fra hinanden.
Læg kyllingekødet i en stor skål og tilsæt halvdelen af enchiladasaucen, halvdelen af ostene og halvdelen af den friske, finthakkede koriander. Rør det hele sammen.

Læg et par skefulde af kyllingemixen på hver tortilla, rul dem sammen og læg dem i et smurt ovnfast fad med samlingen nedad. pensl med olie på toppen og sæt tortillaerne i ovnen i 8-10 minutter, til de begynder at tage farve.

Skru varmen ned på 200 grader og tag tortillaerne ud af ovnen. Hæld den resterende sauce over enchiladaerne og fordel den resterende ost ovenpå. Drys til sidst med den resterende friske koriander.
Læg stanniol over fadet og sæt det i ovnen i 20 minutter. Fjern stanniolen efter de 20 minutter er gået og lad det bage videre i ca. 10 minutter mere eller indtil osten er gylden. Tag enchiladaerne ud af ovnen og lad dem hvile i 5-10 minutter inden de serveres.

Som tilbehør kan du evt. bruge en lækker salat, avokado eller en skefuld cremefraiche.

Bon appetit...

Kommentarer

Populære indlæg