fredag den 15. oktober 2010

Cremet Kylling Picasso

Jeg valgte at servere en af Kay´s opskrifter i tirsdags, da min bror og hans kæreste var forbi til aftensmad. Det er en ret, der egner sig rigtig godt til anledninger, hvor man har mange mennesker samlet til spisning og det skal være nemt at lave og lige til at gå til... Det smagte rigtig dejligt. I skal da ikke snydes for en lækker lækker opskrift, så her kommer den:

Cremet Kylling Picasso

4 kyllingebryster
2 mellemstore løg
3 forskellige farvede peberfrugter
2 store fed hvidløg
1 dåse flåede, hakkede tomater
1 grønsagsbouillon terning
revet ost (jeg køber enten blandingen med mozzerella/cheddar eller cheddar/gouda)
1 tsk. italienske krydderier (blandet  timian, salvie, oregano, merian, rosmarin, lavendel og citronmelisse)
125 ml vand
125 ml fløde
2 spsk. olie
1 spsk. smør
lidt muskatnød
salt og peber

Befri peberfrugterne for kerner, skyl dem grundigt og skær dem i ringe. Skær løg i halve ringe (jeg hakkede dem fint) og riv hvidløget fint. Krydr kyllingebrysterne med salt og peber.

Opvarm olie og smør på en pande og brun kyllingen let på panden. Læg dem over i et ovnfast fad og steg løgringene til de er bløde og gyldne. Læg løg ovenpå og under kyllingebrysterne i det ovnfaste fad.

Steg derefter peberfrugterne til de er let bøjelige og læg dem i det ovnfaste fad. Steg hvidløget på panden i 30 sekunder, tilsæt vand og tomater og rør det godt sammen. Tilsæt herefter de italienske krydderier, smuldr bouillonterningen i blandingen og krydr med salt, peber og lidt muskatnød.

Hæld fløden i og lade saucen simre over lav varme i ca. 5 minutter. Hæld derefter saucen over kyllingen og grønsagerne. Dæk fadet med stanniol og lad det stege i ovnen ved 200 grader i 30 minutter. Når disse 30 minutter er gået, tages fadet ud, osten drysses over og fadet sættes tilbage i ovnen uden stanniol, så osten kan bruge i endnu 15 minutter.

Server sammen med pasta (vi fik ris) og brød. Vi tog også lige en lækker salat til...

Jeg glemte desværre helt at tage billeder og vi fik resterne af den lækre æbletærte, som jeg lavede sidste uge og frøs ned... Det var et vellykket måltid og alle var dejligt mætte...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...