lørdag den 23. oktober 2010

Vennebesøg og eksperimenterende mad...

Weekenden blev skudt i gang med et dejligt besøg fra vores venner, der kommer helt fra Haderslev. De havde haft efterårsferie og besluttede lige at, de havde lyst til at køre en tur herop nordpå for at se til os. Nu har vi så heller ikke været sammen med dem begge to siden vores bryllup for snart 1½ år siden, så mon ikke også det var på tide at gøre noget ved det! Vi glæder os til at gengælde besøget, vi skal bare lige have det lagt ind i kalenderen, som ser ret booket ud med arbejde for mandens vedkommende de næste par måneder desværre. Han står jo i butik og som alle ved, så har de nogle sindssyge åbningstider op til jul og hele julen igennem...

Men i anledning af besøget skulle jeg jo lave lidt lækkert mad, som også skulle være hurtigt at lave og billigt ikke mindst. Valgte faldt på Kayotic Pasta Gratin, hvor jeg havde langt de fleste madvarer hjemme og hvor resten af ingredienserne ikke kostede en bondegård at få i. Til dessert faldt valget på en let og lækker Mandel-chokolade-mousse med hindbærsauce (skovbærsauce) Det var også en af de opskrifter, som ikke krævede at ens skabe bugnede af diverse avancerede dessertingredienser og så tog det ikke flere dage i forvejen at lave, selvom jeg dog valgte at forberede det aftenen før, så jeg ikke skulle stresse over det i går også... Min eneste kommentar til denne lille opskrift er, der mangler sukker i saucen, for hold nu op det var en sur omgang! Også selvom man fik noget af moussen med, så kunne saucen altså godt lige sødes lidt... Jeg fik desværre ikke lige taget billeder, men sådan går det jo, når man har gæster. Jeg glemmer altid det halve af de ting, jeg skal huske...

Anyways håber i bærer over med mig og kan se på de nydelige billeder i de oprindelige opskrifter (de har også meget bedre styr på deres kameraer end jeg får på mit indenfor den nærmeste fremtid)

Kayotic Pasta Gratin
Til 4 personer skal du bruge:

500g krydrede oksekødspølser (eller hakket oksekød)
500g broccoli
1 mellemstort løg
2 fed hvidløg
4 spsk. kyllingebouillon
500g pasta skaller (jeg brugte skruer, hvilket fungerede ganske udemærket)
2 tsk. tørret oregani
1 tsk tørret persille (jeg brugte frisk persille i stedet)
rasp
revet parmesan

90g smør
5 store spsk. mel
7½ dl mælk (og nej det er ikke en joke! Der skal virkelig SÅ meget mælk i...)
125g revet ost
2 tsk. sennep (vælg noget du bryder dig om, evt. dijon eller som jeg valgte recept sennep fra Søstrene Grene)
1 tsk. salt
cayennepeber
friskkværnet peber

Tænd ovnen ved 200 grader.

Hak løg, hvidløg og broccoli (i buketter). Opvarm olie i en stor pande og steg løgne i ca. 3 minutter. Tilsæt hvidløg og steg i yderligere 2 minutter. Tilsæt krydderierne, steg i 30 sekunder og tilsæt så kødet.
Kog pastaen efter pakkens anvisning i saltet vand.

Når kødet er stegt, tilsættes broccoli. Steg yderligere et par minutter og tilsæt herefter kyllingeboullionen. Læg låg på og lad det simre i 5 minutter ved lav varme.

I mellemtiden smeltes smørret i en gryde og melet tilsættes. Lad det stege sammen et øjeblik og tilsæt så 2/3 af mælken. Lad det koge op og tilsæt så den sidste tredjedel af mælken. Smag til med sennep og salt og lad det simre et par minutter. Gør saucen færdig ved at tilsætte peber, cayennepeber og revet ost.

hæld vandet fra pastaen og bland den sammen med kød og broccoli i et stort ovnfast fad. Hæld saucen over blandingen, drys rasp hen over og afslut med at drysse parmesan på toppen.

Sæt fadet i ovnen og lad det gratinen bage i 15-20 minutter eller til toppen er lækker gylden.


Mandel-chokolade-mousse med bærsauce

Til 4 personer skal du bruge:

100 g hvid chokolade
1 dl cremefraiche 38 %
1 dl piskefløde til skum
50 g meget finthakkede, smuttede mandler
1 dl tranebærsaft/juice
saft af 1 appelsin
1 stang vanilje
evt. lidt majsstivelse
400 g hindbær eller blandede skovbær
(150-200g sukker - saucen er MEGET syrlig, så jeg vil anbefale at det tilsættes)

Hak chokoladen ret fint. Kom halvdelen af den i en lille skål, og smelt den over vandbad. Den skal kun akkurat smelte og må ikke blive for varm. Tag skålen af varmen, og rør resten af chokoladen i. Rør cremefraichen i lidt ad gangen, så massen afkøles. Vend de hakkede mandler i. Pisk fløden til ikke helt stift skum. Vend det forsigtigt i choko-massen. Rør ikke for meget, så skiller det nemt. Kom moussen i små glas, ca. 2 spsk. i hvert. Stil den på køl i 1-4 timer (eller længere), tildækket.

Sauce: Flæk vaniljestangen, skrab kernerne ud og kom det hele i en gryde med tranebær- og appelsinsaft samt sukker, hvis du vælger at saucen ikke skal være så syrlig. Kog det lidt indJævn evt. let med majsstivelse. Vend bærrene i, og sluk med det sammen. Stil det koldt.

Tag moussen ud af køleskabet ½ time, før den skal serveres. Servér den med lidt bær og sauce ovenpå og resten ved siden af.

Bon appetit folkens!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...