fredag den 21. januar 2011

Fødselsdagskage og rugboller

Så fik jeg lige sendt endnu en kage af sted i dag og denne gang til mandens kollega, hvis søn fylder år i morgen og skal overraskes med en cool kage. Det må vi så håbe, at han synes den er...


Selvom det meste af min dag egentlig foregik på sofaen i går, så fik jeg også lige bagt en omgang boller og et rugbrød (mindre heldigt - næste gang prøver jeg uden form - tror jeg...) Bollerne skulle bruges til aftensmaden, så jeg havde valgt en variant, som var lidt grovere end normalt og hold nu op hvor var det altså bare lækre! Ikke så store, men virkelig lækre! Måske skulle jeg bare give den gas med gæren næste gang, så de kan hæve noget mere...

Anyway de blev så gode, at jeg også gerne vil dele opskriften med jer, så her kommer den (fra min skolekøkken kogebog):

Rugboller med gulerod (12 stk.)


Ingredienser:
25g gær
1½ dl vand (lunkent)
1 dl A-38 (jeg brugte yoghurt)
2 spsk. olie
½ tsk. salt
1½ dl revet gulerod (75g)
2 dl rugmel
4 dl hvedemel

Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i vandet og tilsæt herefter A-38, olie, salt, gulerod og rugmelet. Rør det hele godt sammen og rør hvedemelet i lidt efter lidt. Dejen vil være lettere klæg, så drys bordet med mel og ælt den godt igennem (ca. 5 minutter) og del herefter dejen i 12 stykker, som så formes til boller.

Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, pensl bollerne med a-38, prik dem og lad dem hæve tildækket et lunt sted i 15 minutter.
Bollerne bages ved 200 grader i ca. 25 minutter. Prik dem med en strikkepind eller kødnål, for at sikre dig, at de er gennembagte.

Bon appetit...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...