Gå videre til hovedindholdet

Hjemmebagte teboller

Her er jeg stadig i gang med at afprøve bagværk fra min hjemmekundskabskogebog og denne gang faldt jeg over en opskrift på teboller, som jeg blev nødt til at prøve, når manden nu ikke er så meget for groft brød...

Jeg begav mig gladeligt ud i opgaven og som hele processen skred frem, fik jeg lige et flash back til filmen Støv på Hjernen med Dirch Passer. På et tidspunkt bliver Dirch Passer nemlig budt på boller af en af damerne (Helle Virkner) i opgangen og jeg har i mange år tænkt på, om det bare var fordi, at Dirch havde så stor en mund, at bollerne virkede meget små dengang... Nu har jeg så fået mit svar - det er simpelthen bollerne, der er nogle små gnallinge! Det blev mine teboller i hvert fald... Hvis jeg ville, kunne jeg også have taget en halv bolle i én bid... De smagte nu ganske fortræffeligt, der var bare alt for lidt bolle!

Dette er jo så også ensbetydende med, at det er en opskrift, der skal arbejdes videre med for mit vedkommende. Umiddelbart ville jeg bare lave 6 boller ud af det i stedet for de påførte 12, men så skal bagetiden også justeres tilsvarende... Jeg vender selvfølgelig stærkt tilbage med en redigeret udgave af opskriften, men her kommer originalen:

Teboller (12 meget små boller)

25g gær
1 dl mælk
1 spsk. sukker
30g margarine (jeg snød og brugte smør - det smager altså bare bedre! plus jeg havde det liggende i køleskabet)
1 æg
4-5 dl hvedemel

Opvarm mælken til den er lun og rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, smeltet og afkølet margarine og æg. Rør melet i lidt ad gangen og ælt dejen til den er glat.
Del dejen i to og tril dem til pølser, som så igen hver deles i 6 lige store dele. Form bollerne, læg dem på en bagplade med bagepapir, pensl med æg eller mælk og stil dem til hævning, tildækket et lunt sted i 15 minutter.
Opvarm ovnen til 200 grader og bag bollerne i godt 15 minutter (lidt mindre hvis du har en varmluftovn)

Tip.: Kan du lide rosiner i dine boller, kan du tilsætte 1 dl til dejen, når du ælter den.

Bon appetit...

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh