søndag den 30. januar 2011

Hjemmebagte teboller

Her er jeg stadig i gang med at afprøve bagværk fra min hjemmekundskabskogebog og denne gang faldt jeg over en opskrift på teboller, som jeg blev nødt til at prøve, når manden nu ikke er så meget for groft brød...

Jeg begav mig gladeligt ud i opgaven og som hele processen skred frem, fik jeg lige et flash back til filmen Støv på Hjernen med Dirch Passer. På et tidspunkt bliver Dirch Passer nemlig budt på boller af en af damerne (Helle Virkner) i opgangen og jeg har i mange år tænkt på, om det bare var fordi, at Dirch havde så stor en mund, at bollerne virkede meget små dengang... Nu har jeg så fået mit svar - det er simpelthen bollerne, der er nogle små gnallinge! Det blev mine teboller i hvert fald... Hvis jeg ville, kunne jeg også have taget en halv bolle i én bid... De smagte nu ganske fortræffeligt, der var bare alt for lidt bolle!

Dette er jo så også ensbetydende med, at det er en opskrift, der skal arbejdes videre med for mit vedkommende. Umiddelbart ville jeg bare lave 6 boller ud af det i stedet for de påførte 12, men så skal bagetiden også justeres tilsvarende... Jeg vender selvfølgelig stærkt tilbage med en redigeret udgave af opskriften, men her kommer originalen:

Teboller (12 meget små boller)

25g gær
1 dl mælk
1 spsk. sukker
30g margarine (jeg snød og brugte smør - det smager altså bare bedre! plus jeg havde det liggende i køleskabet)
1 æg
4-5 dl hvedemel

Opvarm mælken til den er lun og rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, smeltet og afkølet margarine og æg. Rør melet i lidt ad gangen og ælt dejen til den er glat.
Del dejen i to og tril dem til pølser, som så igen hver deles i 6 lige store dele. Form bollerne, læg dem på en bagplade med bagepapir, pensl med æg eller mælk og stil dem til hævning, tildækket et lunt sted i 15 minutter.
Opvarm ovnen til 200 grader og bag bollerne i godt 15 minutter (lidt mindre hvis du har en varmluftovn)

Tip.: Kan du lide rosiner i dine boller, kan du tilsætte 1 dl til dejen, når du ælter den.

Bon appetit...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...