Gå videre til hovedindholdet

Hjemmebagt franskbrød i form

Wiiii mit første forsøg nogensinde med at bage franskbrød i form og jeg må altså lige klappe mig selv lidt på skulderen, for det blev intet mindre en en succes!

Brødet er blevet så lækkert og selvom opskriften sagde at jeg kun skulle bruge hvedemel, så kunne jeg ikke dy mig med at skifte halvdelen ud med spelt sigtemel... Jeg skulle da lige prøve... og det gik fint! Næste gang laver jeg et på ren hvedemel, for manden er mest til lyse brød og så må jeg prøve med noget durum mel også og se hvordan det fungere... Hurra for folkeskolens hjemmekundskabsbog!

Om jeg vil dele opskriften? Selvfølgelig vil jeg da det...

Franskbrød (hurtigbagt)
 
 
50g gær
3 dl vand, lunkent
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
2 tsk. olie
8-9 dl hvedemel (jeg brugte 4 dl. spelt sigtemel og 3-4 dl hvedemel)

Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt sukker, salt og olie. Kom halvdelen af melet i og rør/ælt dejen godt igennem. Ælt mere mel i til dejen slupper og form herefter dejen til en kugle. Lad den hvile på bordet i 5 minutter.

Slå kuglen flad. Form dejen til en aflang pølse ved at bøje siderne ind til midten og enderne ind og folde den endnu engang på midten. (jeg rullede altså bare en lidt tyk pølse...)

Læg nu dejen i en smurt bageform. Pensl med mæl og rids på langs af brødet. Dæk formen til med fugtet bagepapir, en plastik pose eller en omvendt form. Stil brødet til hævning et lunt sted i 20 minutter (jeg placerede mit brød ovenpå en semi-varm radiator).

Forvarm ovnen til 200 grader og bag brødet nederst i ovnen i ca. 30 minutter (lidt mindre, hvis du har varmluftovn) Prøv at banke let på brødet, når det tages ud af ovnen, hvis lyden er hul, så er brødet gennembagt. Lad det køle af på en rist.

Bon appetit...

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Nyt fra symaskinen - sommertøj skal der til - del 17

Med sommervejret er lysten til at sy sommertøj kommet bragende og det er i den anledning blevet til nyt sommertøj til både mig og mindstebarnet. Det meste er syet efter mønster, men jeg har også fundet inspiration hos Johanne Kohlmetz (som i øvrigt lige har udgivet en fin bog, som jeg har planer om at give mig selv i fødselsdagsgave) og for nylig er jeg begyndt at følge en gruppe af norske sy-piger på Instagram, som også laver enormt meget fint ud af genbrugsstof (duge, gardiner, sengetøj m.v.) og jeg synes det er helt fantastisk! Det har givet mig blod på tanden til at sy lidt mere i fast stof end jeg tidligere har gjort. Ikke kun til mindstebarnet, men også til mig selv... Først vil jeg lige vise jer mit første forsøg på at sy en etagenederdel: Nederdelen er syet i en lækker viscose som er købt hos Stoff og Stil og mønstret er også derfra. Jeg er meget tilfreds med den og så er jeg vild med farven! Nu skal jeg bare finde ud af, hvad jeg vil bruge den rest, der er tilovers til... Je