Hjemmebagt franskbrød i form

Wiiii mit første forsøg nogensinde med at bage franskbrød i form og jeg må altså lige klappe mig selv lidt på skulderen, for det blev intet mindre en en succes!

Brødet er blevet så lækkert og selvom opskriften sagde at jeg kun skulle bruge hvedemel, så kunne jeg ikke dy mig med at skifte halvdelen ud med spelt sigtemel... Jeg skulle da lige prøve... og det gik fint! Næste gang laver jeg et på ren hvedemel, for manden er mest til lyse brød og så må jeg prøve med noget durum mel også og se hvordan det fungere... Hurra for folkeskolens hjemmekundskabsbog!

Om jeg vil dele opskriften? Selvfølgelig vil jeg da det...

Franskbrød (hurtigbagt)
 
 
50g gær
3 dl vand, lunkent
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
2 tsk. olie
8-9 dl hvedemel (jeg brugte 4 dl. spelt sigtemel og 3-4 dl hvedemel)

Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt sukker, salt og olie. Kom halvdelen af melet i og rør/ælt dejen godt igennem. Ælt mere mel i til dejen slupper og form herefter dejen til en kugle. Lad den hvile på bordet i 5 minutter.

Slå kuglen flad. Form dejen til en aflang pølse ved at bøje siderne ind til midten og enderne ind og folde den endnu engang på midten. (jeg rullede altså bare en lidt tyk pølse...)

Læg nu dejen i en smurt bageform. Pensl med mæl og rids på langs af brødet. Dæk formen til med fugtet bagepapir, en plastik pose eller en omvendt form. Stil brødet til hævning et lunt sted i 20 minutter (jeg placerede mit brød ovenpå en semi-varm radiator).

Forvarm ovnen til 200 grader og bag brødet nederst i ovnen i ca. 30 minutter (lidt mindre, hvis du har varmluftovn) Prøv at banke let på brødet, når det tages ud af ovnen, hvis lyden er hul, så er brødet gennembagt. Lad det køle af på en rist.

Bon appetit...

Kommentarer

Populære indlæg