Gå videre til hovedindholdet

Hjemmebagt franskbrød i form

Wiiii mit første forsøg nogensinde med at bage franskbrød i form og jeg må altså lige klappe mig selv lidt på skulderen, for det blev intet mindre en en succes!

Brødet er blevet så lækkert og selvom opskriften sagde at jeg kun skulle bruge hvedemel, så kunne jeg ikke dy mig med at skifte halvdelen ud med spelt sigtemel... Jeg skulle da lige prøve... og det gik fint! Næste gang laver jeg et på ren hvedemel, for manden er mest til lyse brød og så må jeg prøve med noget durum mel også og se hvordan det fungere... Hurra for folkeskolens hjemmekundskabsbog!

Om jeg vil dele opskriften? Selvfølgelig vil jeg da det...

Franskbrød (hurtigbagt)
 
 
50g gær
3 dl vand, lunkent
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
2 tsk. olie
8-9 dl hvedemel (jeg brugte 4 dl. spelt sigtemel og 3-4 dl hvedemel)

Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt sukker, salt og olie. Kom halvdelen af melet i og rør/ælt dejen godt igennem. Ælt mere mel i til dejen slupper og form herefter dejen til en kugle. Lad den hvile på bordet i 5 minutter.

Slå kuglen flad. Form dejen til en aflang pølse ved at bøje siderne ind til midten og enderne ind og folde den endnu engang på midten. (jeg rullede altså bare en lidt tyk pølse...)

Læg nu dejen i en smurt bageform. Pensl med mæl og rids på langs af brødet. Dæk formen til med fugtet bagepapir, en plastik pose eller en omvendt form. Stil brødet til hævning et lunt sted i 20 minutter (jeg placerede mit brød ovenpå en semi-varm radiator).

Forvarm ovnen til 200 grader og bag brødet nederst i ovnen i ca. 30 minutter (lidt mindre, hvis du har varmluftovn) Prøv at banke let på brødet, når det tages ud af ovnen, hvis lyden er hul, så er brødet gennembagt. Lad det køle af på en rist.

Bon appetit...

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh