lørdag den 15. januar 2011

Kyllinge og grøntsagslasagne

Denne opskrift bliver jeg simpelthen bare nødt til at dele med jer allesammen! Lasagnen her overraskede mig fuldkommen og helt aldeles med sin smagssammensætning og yummy-ness - jeg har virkelig aldrig oplevet noget lignende!

Dog skal der lige lyde en lille advarsel, for det er ikke just en fedtfattig opskrift med en hel pose revet mozzarella og 2/3 pose parmesan, men der er alligevel visse sunde elementer i, så som spinat og gulerødder. Det tæller også op, at saucen er lavet på kyllinge bouillon i stedet for den traditionelle mornay sauce eller knorrs kødsauce. Jeg må sige, at jeg var lidt skeptisk over saucen i starten, men hold nu op, retten kommer virkelig sammen i en højere enhed, når alle lagene lægges sammen og den bages... NAM NAM


Kyllinge- og grøntsagslasagne

12 lasagneplader
10 dl kyllingebouillon (2 terninger opløst i 10 dl kogt vand)
1 dl mel
1/2 tsk. tørret basilikum
1/2 tsk. tørret oregano
1/4 tsk. tørret timian
2 spsk. olivenolie
2 spsk. smør
3 stk. kyllingebryst
1 mellemstort løg, finthakket
2-3 fed hvidløg, revet
3 store gulerødder (gerne øko)
2 mellemstore tomater (flotte røde og modne - blommetomater er gode!)
4 håndfulde frossen helbladet spinat
1 pose revet ost (200-250g)
80g revet parmesan
salt og peber

Tag en stor gryde og pisk kyllingbouillon, mel, timian og 1/4 tsk hver af basilikum og oregano sammen heri. Bring det i kog over medium-høj varme under konstant omrøring. Reducer varmen og lad saucen simre og tykne mens kylling og grøntsager forberedes.

Varm olivenolien i en stor stegepande over medium-høj varme. Tilsæt kylling skåret i tern, 1/4 tsk. hver af basilikum og oregano samt salt og peber. Sauter indtil kyllingen er gennemstegt, ca. 5 minutter. Læg kyllingeternene på en tallerken. I samme stegepande smeltes smørret og de hakkede løg, hvidløg og gulerødder tilsættes. Steg og rør indtil grøntsagerne er møre. Tilsæt hakkede tomater og frossen spinat og kog opvarmet igennem. Tilsæt kylling igen blandingen af grøntsager.
Fordel 3 dl af saucen i bunden af et smurt lasagnefad. Læg plader her ovenpå og fordel 1/3 af kyllinge/grøntsagsblandingen herpå. Fordel igen 2 dl. sauce over efterfulgt af 1/3 af den mozzarellaosten. Gentag dette to gange, slut af med et lag af mozzarella ost og top med parmesan ost.

Bage lasagnen i ca. 45 minutter ved 190 grader, indtil lasagne er boblende og ost er gylden brun. Lad hvile 10 minutter før servering.


Bon appetit...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...