Gå videre til hovedindholdet

Kyllinge og grøntsagslasagne

Denne opskrift bliver jeg simpelthen bare nødt til at dele med jer allesammen! Lasagnen her overraskede mig fuldkommen og helt aldeles med sin smagssammensætning og yummy-ness - jeg har virkelig aldrig oplevet noget lignende!

Dog skal der lige lyde en lille advarsel, for det er ikke just en fedtfattig opskrift med en hel pose revet mozzarella og 2/3 pose parmesan, men der er alligevel visse sunde elementer i, så som spinat og gulerødder. Det tæller også op, at saucen er lavet på kyllinge bouillon i stedet for den traditionelle mornay sauce eller knorrs kødsauce. Jeg må sige, at jeg var lidt skeptisk over saucen i starten, men hold nu op, retten kommer virkelig sammen i en højere enhed, når alle lagene lægges sammen og den bages... NAM NAM


Kyllinge- og grøntsagslasagne

12 lasagneplader
10 dl kyllingebouillon (2 terninger opløst i 10 dl kogt vand)
1 dl mel
1/2 tsk. tørret basilikum
1/2 tsk. tørret oregano
1/4 tsk. tørret timian
2 spsk. olivenolie
2 spsk. smør
3 stk. kyllingebryst
1 mellemstort løg, finthakket
2-3 fed hvidløg, revet
3 store gulerødder (gerne øko)
2 mellemstore tomater (flotte røde og modne - blommetomater er gode!)
4 håndfulde frossen helbladet spinat
1 pose revet ost (200-250g)
80g revet parmesan
salt og peber

Tag en stor gryde og pisk kyllingbouillon, mel, timian og 1/4 tsk hver af basilikum og oregano sammen heri. Bring det i kog over medium-høj varme under konstant omrøring. Reducer varmen og lad saucen simre og tykne mens kylling og grøntsager forberedes.

Varm olivenolien i en stor stegepande over medium-høj varme. Tilsæt kylling skåret i tern, 1/4 tsk. hver af basilikum og oregano samt salt og peber. Sauter indtil kyllingen er gennemstegt, ca. 5 minutter. Læg kyllingeternene på en tallerken. I samme stegepande smeltes smørret og de hakkede løg, hvidløg og gulerødder tilsættes. Steg og rør indtil grøntsagerne er møre. Tilsæt hakkede tomater og frossen spinat og kog opvarmet igennem. Tilsæt kylling igen blandingen af grøntsager.
Fordel 3 dl af saucen i bunden af et smurt lasagnefad. Læg plader her ovenpå og fordel 1/3 af kyllinge/grøntsagsblandingen herpå. Fordel igen 2 dl. sauce over efterfulgt af 1/3 af den mozzarellaosten. Gentag dette to gange, slut af med et lag af mozzarella ost og top med parmesan ost.

Bage lasagnen i ca. 45 minutter ved 190 grader, indtil lasagne er boblende og ost er gylden brun. Lad hvile 10 minutter før servering.


Bon appetit...

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh