Gå videre til hovedindholdet

Kylling i skinkesvøb og pasta med valnøddepesto

Ihh jeg får jo slet ikke opdateret herinde og jeg har SÅ mange gode sager at opdatere med! Jeg får jo trods alt lavet lidt, selvom jeg ikke får blogget om det lige til tiden, men jeg håber i bærer over med mig. Nu vil jeg i hvert fald dele en ret med jer, som vi fik herhjemme i sidste uge og som har været lidt udsat fra et par gamle madplaner. Men i sidste uge tænkte jeg, at nu skulle det være og så fik jeg lavet denne lækre ret... Sindssyg god ret, som helt sikkert kan blive endnu bedre med et par små justeringer - jeg brugte bl.a. for lidt olie i pestoen, hvilket gjorde pastaen en smule tør og så brugte jeg persille i kyllingen - jeg tror basilikum er bedre til min smagsløg, når det kombineres med de soltørrede tomater...

Men her kommer opskriften og så kan i jo prøve jer frem, som i lyster...

Kylling i skinkesvøb og pasta med valnøddepesto

Opskriften er fra Magasinet Mad! nr. 1 28. december - 7. februar 2010
(2 pers.)

2 kyllingebrystfilet
1 spsk. hakkede soltørrede tomater i olie (jeg kunne ikke finde i olie, så jeg købte i strimler, hakkede dem selv og puttede dem i lidt olie inden brug)
frisk basilikum (eller bredbladet persille)
2 skiver lufttørret skinke (jeg brugte en hel pakke serrano skinke)
lidt olie til stegning

Valnøddepesto
40 g valnødder
1 fed hvidløg
1 spsk. soltørrede tomater i olie (igen samme princip som ovenfor)
1 spsk. bredbladet persille
ca. 2 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
friskpresset citron- eller appelsinsaft

Tilbehør: tørret pasta og en håndfuld rucolasalat

1. Skær et dybt, aflagt snit ind i kyllingefileterne og stop lidt soltørrede tomater og basilikum (eller persille) ind i snittet.
2. Svøb skinken rigtig stramt omkring kyllingefileterne og steg de fyldte filetere lige omkring 4 minutter på hver side i lidt olie på panden. Kødet skal være gennemstegt.
3. Valnøddepesto: Hak valnødder, pillet hvidløg, soltørrede tomater og persille i en blender eller foodprocessor, til det er en grov masse. Tilsæt olie lidt ad gangen og kør videre indtil pestoen er cremet, men ikke for finthakket. Smag til med salt, peber og citrussaft.
4. Tilbehør: Kog pastaen efter anvisning på emballagen. Lad den dryppe af i en sigte.
5. Servering: Vend valnøddepesto og skyllet rucola i den afdryppede pasta og server som tilbehør til de steget kyllingefileter.

Bon appetit...

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh