torsdag den 12. maj 2011

Kylling i skinkesvøb og pasta med valnøddepesto

Ihh jeg får jo slet ikke opdateret herinde og jeg har SÅ mange gode sager at opdatere med! Jeg får jo trods alt lavet lidt, selvom jeg ikke får blogget om det lige til tiden, men jeg håber i bærer over med mig. Nu vil jeg i hvert fald dele en ret med jer, som vi fik herhjemme i sidste uge og som har været lidt udsat fra et par gamle madplaner. Men i sidste uge tænkte jeg, at nu skulle det være og så fik jeg lavet denne lækre ret... Sindssyg god ret, som helt sikkert kan blive endnu bedre med et par små justeringer - jeg brugte bl.a. for lidt olie i pestoen, hvilket gjorde pastaen en smule tør og så brugte jeg persille i kyllingen - jeg tror basilikum er bedre til min smagsløg, når det kombineres med de soltørrede tomater...

Men her kommer opskriften og så kan i jo prøve jer frem, som i lyster...

Kylling i skinkesvøb og pasta med valnøddepesto

Opskriften er fra Magasinet Mad! nr. 1 28. december - 7. februar 2010
(2 pers.)

2 kyllingebrystfilet
1 spsk. hakkede soltørrede tomater i olie (jeg kunne ikke finde i olie, så jeg købte i strimler, hakkede dem selv og puttede dem i lidt olie inden brug)
frisk basilikum (eller bredbladet persille)
2 skiver lufttørret skinke (jeg brugte en hel pakke serrano skinke)
lidt olie til stegning

Valnøddepesto
40 g valnødder
1 fed hvidløg
1 spsk. soltørrede tomater i olie (igen samme princip som ovenfor)
1 spsk. bredbladet persille
ca. 2 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
friskpresset citron- eller appelsinsaft

Tilbehør: tørret pasta og en håndfuld rucolasalat

1. Skær et dybt, aflagt snit ind i kyllingefileterne og stop lidt soltørrede tomater og basilikum (eller persille) ind i snittet.
2. Svøb skinken rigtig stramt omkring kyllingefileterne og steg de fyldte filetere lige omkring 4 minutter på hver side i lidt olie på panden. Kødet skal være gennemstegt.
3. Valnøddepesto: Hak valnødder, pillet hvidløg, soltørrede tomater og persille i en blender eller foodprocessor, til det er en grov masse. Tilsæt olie lidt ad gangen og kør videre indtil pestoen er cremet, men ikke for finthakket. Smag til med salt, peber og citrussaft.
4. Tilbehør: Kog pastaen efter anvisning på emballagen. Lad den dryppe af i en sigte.
5. Servering: Vend valnøddepesto og skyllet rucola i den afdryppede pasta og server som tilbehør til de steget kyllingefileter.

Bon appetit...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...