Gå videre til hovedindholdet

Forloren Hare - et levn fra 90'erne?

Ikke i min bog... Det er bestemt noget af det lækreste traditionsrige danske mad, man kan få, lige efter flæskesteg, frikadeller og medister! Uhh det minder mig om, det er da ganske længe siden vi har fået nogen af de tre retter... hmm...

I dag stod den altså på forloren hare herhjemme - egentlig skulle vi have haft det i går, men jeg var simpelthen så hårdt ramt af sygdom, så jeg orkede ikke at stå i køkkenet... I dag har jeg dog fået det en del bedre, så det blev både til kagepyntning og forloren hare og begge dele vil jeg hellere end gerne dele med jer...

Kagerne blev lavet for at afprøve kagebund og kagefyld til min lillebrors fødselsdagskage, så jeg vil ikke afsløre herinde, hvilken slags fyld jeg valgte i sidste ende, just in case han læser med, men her er altså kagerne, den første er fyldt med bærsymfoni-mousse og lys chokolademousse og den sidste er fyldt med bærsymfoni-mousse og hvid chokolademousse, begge på drømmekagebund, smurt op med svejtisk smørcreme og overtrukket med fondant købt hjem fra Holland og slet ikke lige så godt som det jeg køber fra Wilton desværre... det krakelerer ALT for nemt:





Pyntningen er desværre ikke blevet den bedste i verden, hvis jeg skal sige det selv og slet ikke så eksperimenterende, som jeg gerne ville have haft det, men havde ingen fantasi pga. sygdom, så jeg lallede mig lidt igennem det desværre uden nogen form for vision om, hvordan jeg gerne ville designe kagerne og det kan ses... 
 
Den lækre forloren hare skal i da også lige have opskriften på - den er snuppet fra Magasinet Mad! nr. 3 - 14. marts - 17. april 2011

Forloren hare med hasselbackkartofler og skysauce
4 pers.

500g hakket kalve- og svinekød
1 tsk. salt
1 løg
1 æg
50g hvedemel
1½ dl mælk
3 skiver parmaskinke eller en pakke serranoskinke (som jeg brugte)

Hasselback kartofler:
8 mellemstore kartofler
1 spsk. olivenolie
salt

Skysauce:
2 dl okse- eller svinebouillon
2 dl mælk
1 dl madlavningsfløde 18% (jeg brugte Milda 4% og saucen blev godt nok noget tynd)
2 tsk. grovkornet sennep (jeg brugte Søstrene Grenes sennep)
evt. lidt madkulør
1 spsk. ribsgele
salt og friskkværnet peber

1. Rør kødet med salt. Hak eller riv løget fint, rør løg, æg og mel i farsen. Rør mælken i lidt ad gangen og lad farsen hvile tildækket i køleskabet i ½ time.
2. Skrub eller skræl kartoflerne og skær riller i dem. Gnid dem med olie og drys med salt. Læg dem på bagepapir i et ovnfast fad og stil de i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time.
3. Form farsen til et farsbrød og læg den i et ovnfast fad. Dæk farsen med skinken og stil fadet i ovnen samtidig med kartoflerne.
4. Skysauce: Hæld bouillon og mælk ved farsbrødet efter de første 30 minutter af ovntiden. Efter 1 time kan du si bouillonen fra ovnfadet og måle 4 dl op. Hæld bouillonen i en gryde sammen med fløde og sennep og bring det i kog og tilsæt evt. madkulør. Smag saucen til med ribsgele, salt og peber.
5. Skær farsbrødet i skiver og server med kartofler, skysauce, ribsgele og andet lækkert tilbehør.

Bon appetit...



Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh