tirsdag den 3. maj 2011

Forloren Hare - et levn fra 90'erne?

Ikke i min bog... Det er bestemt noget af det lækreste traditionsrige danske mad, man kan få, lige efter flæskesteg, frikadeller og medister! Uhh det minder mig om, det er da ganske længe siden vi har fået nogen af de tre retter... hmm...

I dag stod den altså på forloren hare herhjemme - egentlig skulle vi have haft det i går, men jeg var simpelthen så hårdt ramt af sygdom, så jeg orkede ikke at stå i køkkenet... I dag har jeg dog fået det en del bedre, så det blev både til kagepyntning og forloren hare og begge dele vil jeg hellere end gerne dele med jer...

Kagerne blev lavet for at afprøve kagebund og kagefyld til min lillebrors fødselsdagskage, så jeg vil ikke afsløre herinde, hvilken slags fyld jeg valgte i sidste ende, just in case han læser med, men her er altså kagerne, den første er fyldt med bærsymfoni-mousse og lys chokolademousse og den sidste er fyldt med bærsymfoni-mousse og hvid chokolademousse, begge på drømmekagebund, smurt op med svejtisk smørcreme og overtrukket med fondant købt hjem fra Holland og slet ikke lige så godt som det jeg køber fra Wilton desværre... det krakelerer ALT for nemt:

Pyntningen er desværre ikke blevet den bedste i verden, hvis jeg skal sige det selv og slet ikke så eksperimenterende, som jeg gerne ville have haft det, men havde ingen fantasi pga. sygdom, så jeg lallede mig lidt igennem det desværre uden nogen form for vision om, hvordan jeg gerne ville designe kagerne og det kan ses... 
 
Den lækre forloren hare skal i da også lige have opskriften på - den er snuppet fra Magasinet Mad! nr. 3 - 14. marts - 17. april 2011

Forloren hare med hasselbackkartofler og skysauce
4 pers.

500g hakket kalve- og svinekød
1 tsk. salt
1 løg
1 æg
50g hvedemel
1½ dl mælk
3 skiver parmaskinke eller en pakke serranoskinke (som jeg brugte)

Hasselback kartofler:
8 mellemstore kartofler
1 spsk. olivenolie
salt

Skysauce:
2 dl okse- eller svinebouillon
2 dl mælk
1 dl madlavningsfløde 18% (jeg brugte Milda 4% og saucen blev godt nok noget tynd)
2 tsk. grovkornet sennep (jeg brugte Søstrene Grenes sennep)
evt. lidt madkulør
1 spsk. ribsgele
salt og friskkværnet peber

1. Rør kødet med salt. Hak eller riv løget fint, rør løg, æg og mel i farsen. Rør mælken i lidt ad gangen og lad farsen hvile tildækket i køleskabet i ½ time.
2. Skrub eller skræl kartoflerne og skær riller i dem. Gnid dem med olie og drys med salt. Læg dem på bagepapir i et ovnfast fad og stil de i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time.
3. Form farsen til et farsbrød og læg den i et ovnfast fad. Dæk farsen med skinken og stil fadet i ovnen samtidig med kartoflerne.
4. Skysauce: Hæld bouillon og mælk ved farsbrødet efter de første 30 minutter af ovntiden. Efter 1 time kan du si bouillonen fra ovnfadet og måle 4 dl op. Hæld bouillonen i en gryde sammen med fløde og sennep og bring det i kog og tilsæt evt. madkulør. Smag saucen til med ribsgele, salt og peber.
5. Skær farsbrødet i skiver og server med kartofler, skysauce, ribsgele og andet lækkert tilbehør.

Bon appetit...Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...