Gå videre til hovedindholdet

Nem aftensmad del 1

Nogle gange skal det bare være nemt med aftensmaden til hverdag, men det er jo ikke ensbetydende med at man behøver gå på kompromis med lækkerhedsfaktoren i det man servere!

Mit nem aftensmad koncept går ud på, at aftensmaden skal være hurtig at smække sammen, med få ingredienser til en forholdsvis overkommelig pris og smage som et lille stykke af himlen... Ja okay det er måske en overdrivelse, men det behøver da ikke være den evindelige kartofler og sovs eller ris og kylling, der ryger på bordet hele tiden - spice it up derhjemme! Jeg snupper opskrifter hist og pist fra, som jeg støder på i hverdagen, som jeg selv har lyst til at teste eller eksperimentere med, når det skal gå hurtigt og poster selvfølgelig resultatet og billeder herinde til alle jer, som selv har lyst til at prøve kræfter med det. Håber i har lyst til at følge denne lille serie og her kommer det første indlæg:

Tortellini med tomat og basilikum
Til 4 personer:

2 pk Tortellini á 250g
4-6 fed hvidløg
400g hakkede tomater (jeg brugte øko fra dåse, da tomater ikke smager af en dyt udenfor sæson)
basilikumsblade
Friskrevet parmesan (færdigrevet fungere også fint og er billigere)
2 spsk. olivenolie
salt

Varm olien op i en gryde eller høj pande, svits hakket eller revet hvidløg uden at det tager farve. Tilsæt tomaterne og lidt salt. Lad det hele simre i 10-15 minutter (hæld evt. lidt vand ved) og tilsæt derefter basilikumsbladene revet i mindre stykker.
Kog imens pastaen efter pakkens anvisning og hæld den sammen med saucen. Serv'er med friskhakket basilikum og revet parmesan på toppen...

Bon appetit...

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh