Gå videre til hovedindholdet

Kager og forkælelse til mig...

Så har der igen været gang i kageriet herhjemme - lidt presset med 3 stk. kager men det kig og jeg har kun fået god feedback...

Først en kage til vores bryllupsdag d. 20 maj - nr. 2 i rækken af mange og så var det jo også lige vores 13 års kærestedag, derfor 13 roser på toppen af kagen...





Dernæst var det meningen at vores opgang skulle holde havedag sidste weekend, hvor vi ikke var hjemme og derfor ville jeg lige lave lidt lækkert til dem, som de kunne nyde. Det endte dog med at de ikke kom til at lave noget som helst, da dem på 2. sal fik en lille pige i fredags, vores overbo blev kaldt på arbejde, hans nabo havde brændt sine hænder i forsøg på at redde sin aftensmad, så der var kun vores nabo tilbage, som lige lavede en smule og så delte han og overboen med hænderne ellers kagen...






Til sidst skulle min lillebrors 25-års fødselsdag jo også fejres med en kage - det var en udfordring at finde på noget bedre end det sæt bryster han fik sidste år, men jeg tror nu, at jeg ramte meget godt... Dette er hans elskede Mitsubishi Colt i kageudgave...






Vi brugte hele weekenden på at være i Skjern, for at fejre Kenneths fødselsdag og til bryllup i Haderslev og vi havde nogle rigtig dejlige dage, men som man siger, ude godt, hjemme bedst og sådan var det nøjagtigt denne gang. Det var lidt ekstra krævende denne gang, da vi jo havde Elias med på en længere tur for første gang og han klarede det bare rigtig godt, men det var rigtig rart også at komme hjem med ham igen i vante omgivelser. Han havde fået mange indtryk i løbet af weekenden, som vi har brugt denne uge på at bearbejde og komme ovenpå igen...

I dag trillede vi så en tur op i byen for at shoppe lidt. Jeg havde fået lidt fødselsdagspenge fra min bedstefar, da vi var hjemme på besøg og de skulle da bruges på et eller andet lækkert og dette var hvad jeg kom hjem med:






Le Cruset minigryder, som var på tilbud i Bahne! Dem har jeg sukket efter lige siden jeg stødte på dem første gang og jeg glæder mig monster meget til at få dem afprøvet!

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh