Gå videre til hovedindholdet

Helstegt kylling med pastasalat

Min veninde Carina i Sverige spiser hele tiden kylling og ELSKER det, men det lyder til at hendes kæreste er ved at være ret træt af det... Jeg synes nu også nok, at man kan få for meget kylling, men én til to gange om ugen er helt ok for mig, så i denne uge stod der også 2xkylling på vores menu herhjemme.

Der var tilbud på en stor lækker kylling i Føtex og så var det jo ligesom oplagt at vælge sådan en krabat fremfor brystfilet, når det nu skulle række til flere måltider og det har det sandelig også gjort! Aftensmad til to, sandwich til to og så min frokost også - og der er stadig en hel halv kylling endnu! Det er utroligt!

Denne gang ville jeg prøve noget nyt, for jeg havde ikke flere stegeposer, så jeg krydrede kyllingen med salt, peber og grillmix krydderi og så stoppede jeg kyllingen med appelsinbåde og friske krydderurter (rosmarin og persille) og kødet blev noget så skønt! Carina har anbefalet mig at prøve at pensle kyllingen med smeltet smør, for at få det optimale sprøde skind og så langtidsstege kyllingen i 2-2½ time, så det må jeg prøve næste gang, men det her var nu heller ikke så ringe endda. Kyllingen var lækker og slet ikke tør på nogen måde, så det kan anbefales at fylde kyllingen ud med et eller andet. Det er jo kun fantasien der sætter grænser...

Pastasalaten var bare en hjemmegjort opskrift og der er da vidst heller ingen regler, når det kommer til sådan noget, men i får lige min opskrift alligevel:

Pastasalat a'la Agnethe
2 pers.

100g tørret pasta (skruer, spaghetti eller hvad du bryder dig om)
½ grøn peberfrugt
½ dåse majs
1 håndfuld blandet salat
2 groftrevne gulerødder

Kog pastaen i rigeligt vand med salt og forbered imens resten af ingredienserne og bland dem sammen. Når pastaen er kogt færdig (al dente), gives det et chok under den kolde hane, så det køles ned og ikke koger mere og vendes sammen med de øvrige ingredienser og serveres straks.

Bon appetit...

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh