Gå videre til hovedindholdet

Havregrød; som jeg aldrig har fået den før...

Overskriften siger lidt sig selv... normalvis spiser jeg min havregrød med et ton sukker, en smørklat og med et stort krus mælk til, for sådan har jeg altid gjort! Men da jeg købte tranebær til boller i sidste uge, så jeg, at de i Super Brugsen havde tørrede kirsebær og så endda på tilbud sammen med tranebærrene. Det måtte jeg prøve og tænkte, jeg nok skulle få dem brugt til et eller andet...

En morgen, hvor jeg for en gangs skyld havde god tid, lavede jeg så lige en portion havregrød til mig selv og bestemte mig for at prøve med kirsebærrene, men det var lidt tamt alene, så jeg skar lige et æble i tern og dryssede ud over og jeg havde en rest mandler, som jeg lige hakkede og de kom med oveni... Færdigt arbejde, så var det bare at sætte tænderne og UHMMMMM siger jeg bare! Det smagte ganske enkelt himmelsk! Det er bestemt ikke sidste gang det skal spises og det er mindst lige så sødt og godt som den traditionelle måde at få grøden på og jeg manglede slet ikke min smørklat...

I får lige min lille opskrift på herligheden her:

Havregrød med æbler, mandler og tørrede kirsebær
1 pers.

1 dl havregryn (gerne økologisk)
1 dl vand
1 dl mælk (din foretrukne af slagsen)
lidt salt
½ æble
1½ tsk. tørrede kirsebær
1½ tsk. hakkede mandler

Kog vand og hæld over mandlerne og smut dem herefter. Hak mandler og tørrede kirsebær.
Vask æblet grundigt og skær det i tern.
Hæld havregryn, vand og mælk i en gryde, lad det koge op til det bliver en let tyk grød og tilsæt lidt salt. Server grøden i en dyb tallerken. Drys med hakkede mandler, kirsebær og æbletern.

Bon appetit...

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh