Helt kikset...

I går havde jeg fornøjelsen af at være inviteret hjem til en veninde til aftensmad og hygge, så jeg kunne få fyldt op på tøse-kontoen igen og det var lige, hvad jeg trængte til! Hun havde kokkereret den lækreste gryderet med brune ris som tilbehør, dækket super fint op og tændt hyggebelysning...

Det er utroligt, hvad man kan nå at få indenbords samtidig med at snakken går lystigt! Jeg var simpelthen SÅ mæt efter den aftensmad, at jeg kunne trille hjem et par timer efter! Så vi rykkede i sofaen med en lækker kop chai-te til mig, kaffe til min veninde og luksusfælden på skærmen... Og så kaglede vi ellers videre... Der kom også lidt hjemmebag på bordet og selvom jeg var mæt helt op til øjnene, så skulle jeg da lige smage de lækre sager!

Nu er min veninde en rigtig sund type, så ingen sukker eller kage, men nogle lækre kiks, i en super sund udgave og hold nu op hvor de smagte godt! Jeg MÅTTE bare have opskriften, som jeg så fik i dag og straks måtte i gang med at bage! Jeg spicede opskriften en smule op (bare fordi jeg lige havde noget ekstra liggende, men du kan sagtens bare bruge 5-kornsblanding) og kan med stolthed sige, at de er et hit OGSÅ hos junior...

Nu er jeg jo ikke den, der bare holder sådan en lækkerbisken for mig selv, så jeg vil selvfølgelig også gerne dele opskriften med jer på:

Fiber og 5-kornskiks
(2 bageplader)

2dl 5-kornsblanding
1dl fiberbageblanding fra urtekram
2 dl havregryn
1 dl olie (jeg brugte solsikkeolie, men du kan sikkert også bruge en rapsolie)
2 dl vand
3½ dl mel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. salt

Bland 5-kornsblanding, fiberbageblanding, havregryn, mel, bagepulver og salt. Rør det godt sammen og tilsæt herefter olie og vand. Hele blandingen røres godt sammen til det bliver til en let fast dej. Del dejen i 2 og gør to stykker bagepapir klar. Tag et stykke bagepapir, drys det med mel og læg den ene del af dejen herpå. Rul dejen meget meget tyndt ud og læg så bagepapiret over på en bageplade. Gentag dette med den anden del af dejen og når det er kommet over på bagepladen, tager du en pizzaslicer eller en skarp kniv og deler dejen på pladen op i små kiks.
Bag kiksene i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 minutte, til de er let gyldne og sprøde.

Bon appetit...


Kommentarer

  1. Mums de ser gode ud! :-)

    Kh Sabrina

    SvarSlet
  2. Tusind tak Sabrina :D De er SÅ lækre, at man slet ikke kan lade dem være! :D

    SvarSlet

Tilføj en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Andre har også læst