Gå videre til hovedindholdet

Helt kikset...

I går havde jeg fornøjelsen af at være inviteret hjem til en veninde til aftensmad og hygge, så jeg kunne få fyldt op på tøse-kontoen igen og det var lige, hvad jeg trængte til! Hun havde kokkereret den lækreste gryderet med brune ris som tilbehør, dækket super fint op og tændt hyggebelysning...

Det er utroligt, hvad man kan nå at få indenbords samtidig med at snakken går lystigt! Jeg var simpelthen SÅ mæt efter den aftensmad, at jeg kunne trille hjem et par timer efter! Så vi rykkede i sofaen med en lækker kop chai-te til mig, kaffe til min veninde og luksusfælden på skærmen... Og så kaglede vi ellers videre... Der kom også lidt hjemmebag på bordet og selvom jeg var mæt helt op til øjnene, så skulle jeg da lige smage de lækre sager!

Nu er min veninde en rigtig sund type, så ingen sukker eller kage, men nogle lækre kiks, i en super sund udgave og hold nu op hvor de smagte godt! Jeg MÅTTE bare have opskriften, som jeg så fik i dag og straks måtte i gang med at bage! Jeg spicede opskriften en smule op (bare fordi jeg lige havde noget ekstra liggende, men du kan sagtens bare bruge 5-kornsblanding) og kan med stolthed sige, at de er et hit OGSÅ hos junior...

Nu er jeg jo ikke den, der bare holder sådan en lækkerbisken for mig selv, så jeg vil selvfølgelig også gerne dele opskriften med jer på:

Fiber og 5-kornskiks
(2 bageplader)

2dl 5-kornsblanding
1dl fiberbageblanding fra urtekram
2 dl havregryn
1 dl olie (jeg brugte solsikkeolie, men du kan sikkert også bruge en rapsolie)
2 dl vand
3½ dl mel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. salt

Bland 5-kornsblanding, fiberbageblanding, havregryn, mel, bagepulver og salt. Rør det godt sammen og tilsæt herefter olie og vand. Hele blandingen røres godt sammen til det bliver til en let fast dej. Del dejen i 2 og gør to stykker bagepapir klar. Tag et stykke bagepapir, drys det med mel og læg den ene del af dejen herpå. Rul dejen meget meget tyndt ud og læg så bagepapiret over på en bageplade. Gentag dette med den anden del af dejen og når det er kommet over på bagepladen, tager du en pizzaslicer eller en skarp kniv og deler dejen på pladen op i små kiks.
Bag kiksene i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 minutte, til de er let gyldne og sprøde.

Bon appetit...


Kommentarer

  1. Mums de ser gode ud! :-)

    Kh Sabrina

    SvarSlet
  2. Tusind tak Sabrina :D De er SÅ lækre, at man slet ikke kan lade dem være! :D

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Nyt fra symaskinen - sommertøj skal der til - del 17

Med sommervejret er lysten til at sy sommertøj kommet bragende og det er i den anledning blevet til nyt sommertøj til både mig og mindstebarnet. Det meste er syet efter mønster, men jeg har også fundet inspiration hos Johanne Kohlmetz (som i øvrigt lige har udgivet en fin bog, som jeg har planer om at give mig selv i fødselsdagsgave) og for nylig er jeg begyndt at følge en gruppe af norske sy-piger på Instagram, som også laver enormt meget fint ud af genbrugsstof (duge, gardiner, sengetøj m.v.) og jeg synes det er helt fantastisk! Det har givet mig blod på tanden til at sy lidt mere i fast stof end jeg tidligere har gjort. Ikke kun til mindstebarnet, men også til mig selv... Først vil jeg lige vise jer mit første forsøg på at sy en etagenederdel: Nederdelen er syet i en lækker viscose som er købt hos Stoff og Stil og mønstret er også derfra. Jeg er meget tilfreds med den og så er jeg vild med farven! Nu skal jeg bare finde ud af, hvad jeg vil bruge den rest, der er tilovers til... Je