tirsdag den 12. februar 2013

Hvad man tager med i dagpleje til sin 2 års fødselsdag og pandekagedag!

Ovenpå en fødselsdagsweekend med gæster og masser af mad samt en omgang fastelavn, orkede jeg næsten ikke at stå med det helt store til børnene i dagplejen, så det måtte blive den nemme løsning og herhjemme er den nemme løsning en eller anden form for boller...

Jeg synes det var lidt kedeligt med de traditionelle hvide te-boller og der måtte godt være lidt gods i, så jeg gravede i mine bagebøger og fandt frem til en opskrift fra Amo på frugtboller, som jeg så modificerede en smule til at passe, hvad jeg havde hjemme.

Der er ikke meget sukker i og fiberindholdet er i top, så det kunne næsten ikke være bedre og så kan du altid rette til i forhold til, hvad du selv har hjemme i skufferne også, så her kommer opskriften:


Frugtboller fra Amo (16 stk.)
25g gær
3½ dl lunt vand
1 spsk. olie
1 stort revet æble
50 g tørret, hakket frugt (opskriften siger rosiner, men jeg brugte halv tørrede mango og halv tørrede abrikoser)
2 tsk. brun farin (du kan erstatte med mørk sirup eller agavesirup)
2 tsk. kanel
120g fuldkornshvedemel
1 dl havregryn
400-450g hvedemel

Opløs gøren i det lune vand og tilsæt fuldkornshvedemelet. Rør det godt sammen og tilsæt herefter olie, æble, de tørrede frugter, farin, kanel og havregryn. Rør det hele godt igennem og tilsæt så hvedemelet lidt efter lidt. Dejen skal være en smule klæg.

Lad dejen stå i skålen, tildækket og hæve til dobbelt størrelse eller cirka en time. Slå herefter dejen ned og form 16 boller. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve lunt og tildækket i ca. 20 minutter.

Forvarm ovnen til 200 grader (varmluftovn) og pensl bollerne med lidt olie eller sammenpisket æg. Bag bollerne i ca. 20 minutter.


I anledningen af pandekagedag, som jo falder så belejligt i dag, synes jeg også, at vi herhjemme skulle have en omgang pandekager til aftensmad. Dejligt nemt og lækkert. Jeg lavede lige et frugtfad til at følge med ved siden af, så føler man sig knapt så usund og det lykkedes faktisk junior at tømme fadet for pære, før han overhovedet gad smage på sin pandekage... Men også resten af de gode sager, som fadet bugnede med faldt i god jord, det var kiwi, jordbær (som var forbløffende gode) og en god klase vindruer... Så kunne vi ellers gå om bord i godterne og alt blev spist rub og stub! Det kan da vidst kaldes en succes...

2 kommentarer:

  1. Helt enig, de helt almindelig hvide fødselsdagsboller er kedeligt. Så jeg plejer også at lade dem få et twist med noget groft mel. Men havde ikke tænkt på andet tørret frugt en rosiner (som jeg godt kan lide, bare ikke i kager og brød), det skal testes en dag

    SvarSlet
  2. Nemlig Mette, det kan godt blive super kedeligt i længden, så vi må holde de små på dupperne :) Jeg kan nu også godt lide rosiner, det skal bare ikke i hverken mit bagværk eller min varme mad - der kan de godt holde sig langt væk fra ;)

    SvarSlet

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...