søndag den 2. juni 2013

Brownie Cupcake

Ja, du hørte rigtigt - en Brownie Cupcake! Der var selvfølgelig en ganske særlig anledning til at det denne kaloriebombe af en kage skulle serveres og det var fordi, at min lillebror havde fødselsdag og skulle fejres. Normalt plejer jeg jo at lave en lækker fondantkage til ham, men overskuddet har været lig nul i år til det, så han måtte nøjes (selvom jeg nu ikke tror, at han synes, at det var at nøjes) med sin ynglingskage i cupcake form... at jeg så lige toppede den af med en glasur, tror jeg bestemt ikke gjorde ham noget som helst...

Det tog ikke vildt lang tid at bikse den lækre dej sammen - den virkede en smule tyk dog, så hvis jeg skal lave den igen, så ville jeg nok tilsætte noget mere fedtstof for også at den kan blive ekstra svampet... Desuden ville jeg tage lidt af bagetiden også - jeg synes godt nok det er tricky at bage brownies!

Som en lille sidenote, så smagte jordbærrene afsindigt godt til, så det kan jeg varmt anbefale at servere som sidekick...

Opskriften her giver 12 stk - men mine forme var nu ret store, så måske jeg skulle have nøjes med 10 stk. i stedet - det er en evig læringsproces...

Brownies med karamelglasur

150g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
180g mørk chokolade i små stykker
80g usaltet smør (stuetemperatur)
150g sukker
2 æg
1 tsk. vanillieekstrakt
100g hakkede valnødder

Karamelglasur
90g mørk chokolade i små stykker
200g sukker
3/4 dl mælk
3 spsk. usaltet smør
1 spsk. lys sirup
1 knsp. salt

Pynt: ½ valnødder

Varm ovnen op til 180 grader.
Bland mel, bagepulver og salt og stil det til side. Kom chokolade, smør og sukker i en stor skål og sæt den over en gryde med simrende vand, til det netop er smeltet, rør af og til - det tager kun nogle få minutter. Det må ikke koge.

Tag skålen væk fra varmen og rør æggene i et ad gangen. Rær godt efter hvert æg, så alt bliver godt blandet. Tilsæt vanillieekstrakten og derpå de tørre ingredienser lidt efter lidt. Når de er helt optaget og dejen er glat, vender du valnødderne i.

Fordel dejen i 12 papirforme og glat den ud med bagsiden af skeen. Bag dem i 20-25 minutter (19 minutter). De skal have en sprød skorpe ovenpå og være lidt klæg inden i. Tag dem ud af ovnen og lad dem blive helt kolde inden de tages ud af formen.

Glasur: Kom alle ingredienser i en tykbundet gryde. Bring glasuren i kog og lad den koge i 1 minut, mens du hele tiden røre. Tag gryden væk fra varmen og køl glasuren af (hæld den over i en skål og sæt den i koldt vand, så går det hurtigere).

Tilsæt vanilleekstrakt og pisk i 10 minutter til glasuren er tyk og luftig og farven er blevet lidt lysere. Overtræk de kolde kager med glasuren og pynt hver af dem med halve valnødder.

Bon appetit...

2 kommentarer:

 1. Åh, der besvimede jeg vist en lille bitte smule... den frosting lyder helt VILDT lækker! Suk, den må prøves... mmmmmm :o)

  Cupcaken lyder også lækker, men jeg er enig - brownie er ikke helt let... derfor findes det ikke så tit i mit sortiment ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen den er virkelig også næsten til at falde i svime over den frosting - tror den er genial god ovenpå en halvkedelig alm chokoladecupcake eller den kan jo nok friske hvilken som helst cupcake op ;-)

   Slet

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...