Gå videre til hovedindholdet

Der går fisk i den...

Jeg er kommet lidt op på hesten igen med at prøve, at finde nye og alternative måder at lave nogle gængse retter på, for lidt fornyelse skal der altså til indimellem.

Der hvor det halter mest med fantasien er nu nok i forbindelse med at der står fisk på menuen.... Denne gang var det endnu en gang mine fiskefrikadeller, jeg gerne ville forsøge at spice lidt op. Ifølge opskriften skulle vi have haft pitabrød til, men jeg orkede bare slet ikke skulle stå og skære salat og grøntsager, så det blev til rugbrød og råkost med æbler og rosiner ved siden af...


Torskerognsfrikadellerne fandt jeg en opskrift på inde på 2gangeomugen, men jeg fulgte den selvfølgelig ikke slavisk... Bl.a. brugte jeg tørret dild og en ny udgave af amanda torskerogn med dild i - det fungerede faktisk ret fint synes jeg og smagen var nu rigtig god... Så her får i lige min udgave af frikadellen:


Torskerognsfrikadeller
400g færdiglavet fiskefars (den lyse af slagsen uden laks)
1 dåse torskerogn med dild
2 spsk. mælk
1 tsk. citronsaft
½ tsk. tørret dild (du kan også bruge frisk dild)

Torskerognen vendes ud af dåsen og ned i en skål, hvor den moses og mases til den er helt blød. Rør fiskefarsen i og rør det godt sammen. Tilsæt så dild, mælk og citronsaft.

Form farsen til frikadeller og steg dem på panden i lidt smør/olie til de er
gyldne og server lune med hvad du lige lyster.

Bon appetit...


P.S. Undskyld de vældig dårlige billeder - det skulle lige gå lidt hurtigt og så blev der knipset med mobilen, som var lige ved hånden...

Kommentarer

  1. Ejh hvor skægt. Har aldrig tænkt over, at man kan lave deller ud af torskerogn. SMART! Dem må jeg hellere prøve en dag, for herhjemme får vi ikke for meget fisk i forvejen :(

    SvarSlet
    Svar
    1. De her er rigtig gode (og børnevenlige) hvis man ikke er god nok til det med fisk - du kan også bruge ren torskerogn, så skal der bare et æg, lidt rasp, salt og peber og citron, mælk og evt. dild i og så på panden - bum bum i løbet af nul komma dut har du lækre deller også til madpakken ;)

      Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh