onsdag den 26. juni 2013

Om at være gravid om sommeren...

Lad mig først sige, at det gør jeg aldrig igen!
Jeg har nemlig fundet ud af, at en efterårs/vintergraviditet er meget mere passende for mig og min krop...

Længe har jeg skulle bøvle med hævede fødder, ankler og ben, så nu har jeg, efter at have købt sko, der kunne give sig, snak med andre veninder der har haft samme gener og selvfølgelig i samråd med lægen, kapituleret og bestilt - STØTTESTRØMPER!

Jeg forbinder stadig støttestrømper med mine bedsteforældres generation og noget der skal bruges hvis man enten har fået foretaget en operation eller hvis man har åreknuder (som jeg nok også kan se frem til, da det skridt vidst er arveligt!) - det er så åbenbart også noget der kan blive en nødvendighed, når man er gravid!

Den havde jeg ikke lige set komme - jovist jeg havde da på fornemmelsen, at jeg ville få elefantfødder også denne gang, men bestemt ikke så meget tidligere end sidst og det er bare gået hurtigt i denne varme, der kombineret med høj luftfugtighed bare har fået mine fødder og ankler til at vokse til uigenkendelighed og nu altså kræver lidt hjælp fra en strømpe, der kan hjælpe forbedre cirkulationen fra ben og fødder tilbage til hjertet - som det så fint hedder... 

ØV siger jeg bare! Som om det ikke er nok med varmen - nu skal jeg også nærmest permanent have strømper på resten af sommeren! Det er bestemt en grum udsigt for en, som ELSKER at gå med bare tæer og næsten gør det hele året rundt! Dog er jeg så heldig, at de fås i nylon-version, så måske bliver det slet ikke så slemt endda - nu er det sure bare, at mine dyrt-indkøbte Birkenstock sandaler bliver ubrugelige, da der er en tåsplit i og jeg har fået frarådet at købe strømperne uden tæer på... Ohh well, så er der en forhåbning om, at jeg i stedet kan bruge mit andet fodtøj igen, når nu strømpen er der til at modvirke de ekstremt hævede fødder...

Selvom det har været lidt trist, at sommervejret endnu ikke rigtig har braget igennem for alvor, så må jeg indrømme, at jeg har været glad for det. Jeg kan slet ikke forstille mig, hvor slemt jeg ville have haft det, hvis det havde været de der 30 grader om dagen og plus 15 om natten - bare nu generere jeg nok kropsvarme til at kunne opvarme en mindre landsby i Sibirien helt selv! I lørdags, hvor vejret måske var til den lidt kolde side og med skyer og blæst, tog jeg en tur ud i Aalborg Storcenter. Jeg stadig bare leggins, sandaler, en t-shirt og en lille jakke på, mens nogle der var klædt i betydeligt mere tøj end jeg stod og hundefrøs, mens vi ventede på bussen. De kunne slet ikke forstå, at jeg kunne holde varmen! Jeg var faktisk klar til at tage jakken af i bussen, for jeg var ved at gå til af varme... Det er nok også derfor jeg bare egner mig bedst som vintergravid - det andet bliver simpelthen for hårdt i længden!

Nu er det jo ikke meningen, at dette skal blive et totalt brokke-indlæg (hvilket det jo allerede er...) så jeg vil da også lige fremhæve nogle gode ting ved at være sommer-gravid:
 • den minimale mængde af tøj man behøver at have på er en stor fordel! Og så kan man jo næsten tage hvad som helst på, for man ser jo altid dejlig ud, når man er gravid (eller det bilder jeg mig i hvert fald ind...) og man behøver ikke ligne Michellin Manden i en stor fed vinterfrakke...
 • IS - and lots of it! 
 • Jordbær i rå mængder,
 • at man kan rende rundt med bare tæer,
 • man kan bruge varmen som en rigtig god undskyldning for ikke at lave alle de huslige gøremål,
 • Sommersmoothies med friske frugter
 • Sommerferie!
Det sidste bliver meget snart aktuelt for mit og min families vedkommende og vi glæder os meget! Vi slutter lige af med et billede fra i tirsdags, hvor jeg var i uge 31+5:


2 kommentarer:

 1. Har ikke været gravid.. hverken vinter eller sommer, men kan virkelig godt forstå, at du er træt af de pinsler, du må igennem.

  Håber du, trods alt, kan nyde resten af graviditeten :-))

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Helle :) Det håber jeg også, når der falder lidt ro på i de kommende uger og jeg først får mine støttestrømper, så tror bestemt det vender ;)

   Slet

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...