Gå videre til hovedindholdet

Det at tage på barselsbesøg...

... synes jeg altid er hyggeligt og specielt, når jeg kan få lov til at kræse lidt om forældrene, selvom babyerne ikke er helt nye mere.

Jeg har en veninde, som fik tvillinger tilbage i november og de har været spændt mere end hårdt for. Derfor synes jeg også, at de skal forkælse, når jeg endelig får muligheden for det. Jeg var fornylig på besøg derude og for, at hun ikke skulle stå med frokost og to babyer og gæster på samme tid, så havde jeg sagt, at jeg nok skulle tage frokosten med og nu hvor jeg alligevel var i køkkenet, så overraskede jeg også lige med at tage aftensmaden med til dem, for så skulle hun heller ikke tænke på det efter en dag med huset fuld af gæster.

Frokosten blev til suppe og den var så lækker og over alt forventning, fordi det "bare" var sådan en "lad-mig-nu-lige-se-hvad-jeg-har-i-køleskabet-suppe. Det blev til en thai-inspireret karrysuppe med kylling og nudler.

Jeg nåede desværre ikke lige at få knipset billeder af herligheden, men her får i opskriften lige fra leveren af af:

Suppe med spark i a'la Agnethe
1½ stor gulerod
½ peberfrugt
1 porre
5 dl kyllingefond (hjemmelavet eller fra bouillon)
½ tsk. karrypasta
1 lille dåse kokosmælk
1 kogt kyllingebryst i små stykker
salt og peber
1 plade nudler

Skræl gulerødderne og skær dem i små tern. Peberfrugten udkernes, skylles og skæres ligeledes i små tern. Porren renses grundigt (få ALT jord væk) og skæres i skiver.
Sæt en mellemstor gryde over på middelvarme med lidt olie i bunden. Svits grøntsagerne heri sammen med karrypastaen uden at det tager farve. Hæld kyllingefonden ved sammen med salt og peber og lad det koge til grøntsagerne er møre: Tilsæt herefter kyllingen og lad den varme igennem inden kokosmælken tilsættes. Lad det varme igennem uden at koge op og tilsæt dernæst nudlerne. Lad det hele småkoge i den tid det tager for nudlerne at blive møre og server straks med brød til. Gemmes suppen, skal man være opmærksom på, at nudlerne suger væsken, så der skal tilsættes lidt vand ved genopvarmning af suppen.

Den aftensmad jeg medbragte var egentlig en rest af vores egen aftensmad, som ikke blev til noget, da vi havde en situation herhjemme, der krævede hurtig aftensmad. Vi skulle have haft pastasalat med frikadeller men endte med rugbrødsmadder i stedet. Så jeg pakkede pastasalaten ned i bakker og tog dem under armen til den kære familie, så skulle de bare selv tilsætte kød eller lignende.


Her er opskriften på den pastasalat jeg lavede fra Louisa Lorangs Madpakkebogen:

Pastasalat anno 1985

Dressing:
3 spsk. drænet yoghurt eller cremefraiche
1 spsk. mayonnaise
1 tsk. paprika
2 spsk. ketchup
1 tsk. agavesirup eller flydende honning
1 tsk. æbleeddike
salt

Pastasalat:
3 dl. kogt pasta (jeg blandede fuldkorn og alm. pasta)
1 dl ærter, friske eller optøede
½ peberfrugt i tern
1/4 agurk i små tern

Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt, sirup og eddike. Vend pasta og grøntsager med ca. halvdelen af dressingen og smag til. Resten af dressingen skal ikke gå til spilde og kan sagtens bruges til dip på grøntsagsstænger, en salat eller til en rejecocktail.


Bon appetit...

Kommentarer

  1. Nøjs en god veninde at have. Dig kunne jeg godt bruge :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak søde og se havde jeg nu boet tættere på dig, så havde det meget vel også været en overraskelse på barselsbesøget til dig :D

      Slet
  2. Det er så fantastisk når folk har overskud til at gøre sådan noget - så hyggeligt

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kræver nemlig en god portion overskud og jeg var så heldig, at have en baby, der var dejlig medgørlig dagen før besøget og dermed kom overskuddet helt af sig selv :D Så kan andre også nyde godt af det...

      Slet
  3. Fantastisk veninde du er Agnethe, det blev der garanteret sat stor pris på. Det er de små ting i livet der gør forskellen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak søde Karin :D Det blev der bestemt og specielt fordi den første tid, hvor alle andre også gør det, den er ovre for den lille familie, men fordi der ikke rigtig er kommet en god rytme endnu, så kan det være svært for dem at overskue madlavning tilmed og så tænkte jeg, at når jeg nu kommer og forstyrre dem, måtte jeg hellere tænke lidt forud for dem også :D

      Slet
  4. Hvilken betænksomhed...ville helt klart gerne have dig på besøg i den første del af barselsperioden :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :) Som jeg sagde til min veninde, så gør jeg det jo bare for dem jeg holder af - det er en naturlig del af mig, at hjælpe, hvor der hjælpes kan :D

      Slet
  5. Sikke dog en fantastisk god ide. Og lige hvad man har brug for som småbørns forældre

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh