Det at tage på barselsbesøg...

... synes jeg altid er hyggeligt og specielt, når jeg kan få lov til at kræse lidt om forældrene, selvom babyerne ikke er helt nye mere.

Jeg har en veninde, som fik tvillinger tilbage i november og de har været spændt mere end hårdt for. Derfor synes jeg også, at de skal forkælse, når jeg endelig får muligheden for det. Jeg var fornylig på besøg derude og for, at hun ikke skulle stå med frokost og to babyer og gæster på samme tid, så havde jeg sagt, at jeg nok skulle tage frokosten med og nu hvor jeg alligevel var i køkkenet, så overraskede jeg også lige med at tage aftensmaden med til dem, for så skulle hun heller ikke tænke på det efter en dag med huset fuld af gæster.

Frokosten blev til suppe og den var så lækker og over alt forventning, fordi det "bare" var sådan en "lad-mig-nu-lige-se-hvad-jeg-har-i-køleskabet-suppe. Det blev til en thai-inspireret karrysuppe med kylling og nudler.

Jeg nåede desværre ikke lige at få knipset billeder af herligheden, men her får i opskriften lige fra leveren af af:

Suppe med spark i a'la Agnethe
1½ stor gulerod
½ peberfrugt
1 porre
5 dl kyllingefond (hjemmelavet eller fra bouillon)
½ tsk. karrypasta
1 lille dåse kokosmælk
1 kogt kyllingebryst i små stykker
salt og peber
1 plade nudler

Skræl gulerødderne og skær dem i små tern. Peberfrugten udkernes, skylles og skæres ligeledes i små tern. Porren renses grundigt (få ALT jord væk) og skæres i skiver.
Sæt en mellemstor gryde over på middelvarme med lidt olie i bunden. Svits grøntsagerne heri sammen med karrypastaen uden at det tager farve. Hæld kyllingefonden ved sammen med salt og peber og lad det koge til grøntsagerne er møre: Tilsæt herefter kyllingen og lad den varme igennem inden kokosmælken tilsættes. Lad det varme igennem uden at koge op og tilsæt dernæst nudlerne. Lad det hele småkoge i den tid det tager for nudlerne at blive møre og server straks med brød til. Gemmes suppen, skal man være opmærksom på, at nudlerne suger væsken, så der skal tilsættes lidt vand ved genopvarmning af suppen.

Den aftensmad jeg medbragte var egentlig en rest af vores egen aftensmad, som ikke blev til noget, da vi havde en situation herhjemme, der krævede hurtig aftensmad. Vi skulle have haft pastasalat med frikadeller men endte med rugbrødsmadder i stedet. Så jeg pakkede pastasalaten ned i bakker og tog dem under armen til den kære familie, så skulle de bare selv tilsætte kød eller lignende.


Her er opskriften på den pastasalat jeg lavede fra Louisa Lorangs Madpakkebogen:

Pastasalat anno 1985

Dressing:
3 spsk. drænet yoghurt eller cremefraiche
1 spsk. mayonnaise
1 tsk. paprika
2 spsk. ketchup
1 tsk. agavesirup eller flydende honning
1 tsk. æbleeddike
salt

Pastasalat:
3 dl. kogt pasta (jeg blandede fuldkorn og alm. pasta)
1 dl ærter, friske eller optøede
½ peberfrugt i tern
1/4 agurk i små tern

Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt, sirup og eddike. Vend pasta og grøntsager med ca. halvdelen af dressingen og smag til. Resten af dressingen skal ikke gå til spilde og kan sagtens bruges til dip på grøntsagsstænger, en salat eller til en rejecocktail.


Bon appetit...

Kommentarer

 1. Nøjs en god veninde at have. Dig kunne jeg godt bruge :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde og se havde jeg nu boet tættere på dig, så havde det meget vel også været en overraskelse på barselsbesøget til dig :D

   Slet
 2. Det er så fantastisk når folk har overskud til at gøre sådan noget - så hyggeligt

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kræver nemlig en god portion overskud og jeg var så heldig, at have en baby, der var dejlig medgørlig dagen før besøget og dermed kom overskuddet helt af sig selv :D Så kan andre også nyde godt af det...

   Slet
 3. Fantastisk veninde du er Agnethe, det blev der garanteret sat stor pris på. Det er de små ting i livet der gør forskellen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Karin :D Det blev der bestemt og specielt fordi den første tid, hvor alle andre også gør det, den er ovre for den lille familie, men fordi der ikke rigtig er kommet en god rytme endnu, så kan det være svært for dem at overskue madlavning tilmed og så tænkte jeg, at når jeg nu kommer og forstyrre dem, måtte jeg hellere tænke lidt forud for dem også :D

   Slet
 4. Hvilken betænksomhed...ville helt klart gerne have dig på besøg i den første del af barselsperioden :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) Som jeg sagde til min veninde, så gør jeg det jo bare for dem jeg holder af - det er en naturlig del af mig, at hjælpe, hvor der hjælpes kan :D

   Slet
 5. Sikke dog en fantastisk god ide. Og lige hvad man har brug for som småbørns forældre

  SvarSlet

Tilføj en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Andre har også læst