mandag den 21. april 2014

Hvad skal der i madpakken?

Siden Elias er startet i børnehave, har den der madpakke givet mig mareridt på et helt uhørt plan. Jeg drømmer simpelthen, at hele madpakken kommer med retur og at den bette purk slet ikke har spist noget en hel dag, fordi mor simpelthen har lavet den klammeste madpakke ever!

Derfor måtte jeg fluks på biblioteket og låne alt, hvad lånes kan omkring madpakker. Jeg har dog måtte indse, at det var et noget ambitiøst projekt, jeg var ved at begive mig ud i, så forventningerne til mine egne madpakke-skills er blevet en del mindre og jeg må indse, at min dreng bare har det bedst med de flade med leverpostej, spegepølse og indimellem er det også ok, at der sniger sig et stykke med hamburgerryg med i pakken...

Inden jeg nåede så langt, fik jeg dog bagt mig fra sans og samling af stjernekrigerens pølsehorn, frække fætre og deres frække kusiner (forklaring følger i et andet indlæg) og her får du så lige opskriften på de lækre pølsehorn (som jeg ikke havde ambitioner om at få til at ligne et lyssværd overhovedet, for så tidligt lader jeg heller ikke mit barn indoktrinere, selvom faderen synes det var en herlig idé!)

Stjernekrigerens pølsehorn ( 14 stk.)


Du skal bruge:
25g gær
1 æg
1½ dl minimælk
½ tsk. salt
3/4 dl skyr eller yoghurt som jeg har brugt
25g olie
½ dl havregryn
200g fuldkornshvedemel
200g hvedemel
600g pølser (gerne nøglehulsmærkede)

Lun mælken og opløs gæren heri. Pisk ægget let og rør det i sammen med mælk og gær. Tilsæt de øvrige ingredienser, men hold lidt igen med melet, da dejen ikke må blive for tør eller tung at arbejde med.
Lad dejen hæve i ca. ½-1 time.
Imens skæres pølserne i den ønskede størrelse (eller bruges hele, hvis man gerne vil lave store pølsehorn)
Dejen æltes igennem og rulles ud med en kagerulle til ½-1 cm tykkelse.
Skær dejen i mindre firkanter (eller brug et pizzahjul og lav trekanter som jeg gjorde) eller strimler og pak pølserne ind. Stjernekrigerens pølsehorn er kun 2/3 af pølsen dækket, så det kommer til at ligne et lyssværd. Mine ligner lidt croissanter eller gifler...
Pensl med samenpisket æg og lad hornene efterhæve i 30 minutter. Bag pølsehornene i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15-20 minutter.


Pølsehornene kan holde sig friske forbløffende længe og smager super godt både kolde og lune.
Bon appetit...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...