Gå videre til hovedindholdet

Den lækreste chokoladekage

Som i nok har opdaget, så er jeg ikke den, der møder tomhændet op på besøg og heller ikke, når det gælder virksomhedsbesøg på min sidste praktikplads (hvor jeg inderligt håber på, der kan blive plads til mig efter endt barsel). Jeg troppede op derude på en helt almindelig tirsdag formiddag, viste baby frem og svingede lige en kage på bordet til de ret så kage-elskende drenge og piger derude. Det gik rent ind og den chokoladekage jeg havde medbragt er bare en af de bedste, jeg nogensinde har smagt!


Jeg smagte faktisk ikke på kagen, før jeg havde den med ud på besøget - jeg smækkede bare en limeglasur på og nogle hakkede usaltede pistacienødder og så af sted og det var først om aftenen, at jeg smagte på det restekage, jeg havde tilbage, at jeg fandt ud af hvor lækker den egentlig er!

Så inden i begynder at tigge og bede om opskriften på denne herlighed, må jeg hellere skrible den ned til jer her:

Mormors Amerikanske Chokoladekage
1 bradepande

6 spsk. kakao
250g hvedemel
300g sukker
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
et nip salt
2 æg
150g smør
2½ dl vand

Sigt kakao, mel, sukker, natron, bagepulver og salt sammen i en skål. Smelt smørret, bland det med vand og kom det i dejen sammen med æg. Pisk hurtigt dejen let og cremet.
Hæld dejen i en bradepande (30x35 cm) smurt eller beklædt med bagepapir. Bag kagen på næstnederste rille i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 40 minutter. Afkøles i formen.

Når kagen er kold, kan du smøre valgfri glasur på. Jeg valgte at lave en limeglasur og brugte flormelis, friskpresset limesaft og lidt vand. De hakkede pistacienødder blev drysset ud over kagen før glasuren stivnede, så sidder de bedre fast.


Bon appetit...

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines ...

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr...

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo...