Frække fætre og deres kusiner

Det lyder altså som om vi har været ude på ballade med den der titel, men jeg har såmænd bare været i køkkenet for at bage til børnehavestart. Som jeg tidligere har berettet om, så er mit største mareridt den der madpakke, som Elias skal have med hver dag og det er lige så jeg får ondt i maven af at tænke på det, men jeg prøver så godt jeg kan og nogle dage går den og andre dage, kommer der en halv fyldt madkasse med retur...

I håb om at få en god start med hjemmebagt brød og godter, kastede jeg mig ud i at bage efter en opskrift fra Sif Orellanas bog Rollinger og Roulader som hedder Frække fætre. Opskriften kan deles i to og laves til både snegle og horn, jeg valgte kun at lave snegle, men i to versioner og det er her Kusinerne kommer ind over. Der var nemlig fyld i halvdelen af dem og jeg vil sige, at man med fordel også kan bruge denne opskrift til at lave pizzasnegle udfra. Brødene smagte umanerlig godt og gør sig også godt som et morgenstykke!


Frække fætre
50g gær
6 dl mælk
150g smør
2 tsk. salt
2 tsk. sukker
2 æg
100g grahamsmel
100g havregryn
120g femkornsblanding (fiberbageblanding fra Urtekram kan også bruges)
1 kg hvedemel
1 revet æble
1 æg til pensling

Rør gæren ud i den lyne mælk og tilsæt resten af ingredienserne. Ælt dejen godt sammen, dejen skal være fugtig, det er æblerne, der gør det og del dejklumpen i to.
Lad dejen hæve i ca. 1 time.
Rul derefter den ene dejklump ud til en aflang firkant og rul den sammen til en lille roulade. Skær den ud i 12 snegle og læg den på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i 20 minutter. Pensl med sammenpisket æg og bag i ca. 20 minutter ved 200 grader, til de har en flot gylden farve.


De frække fætres kusiner
½ portion af ovenstående opskrift
2 dl mango/æblemos (pizzasneglefyld eller remonce kan også bruges)

Efter hævning rulles dejen ud til en aflang firkant og smøres med mango/æblemosen. Her er det vigtigt, at du ikke smøre helt ud til kanten længst fra dig. Der skal lige være 1-2 cm uden frugtmos, så dejen kan lukke omkring fyldet. Tril så dejen med fyld til en roulade og skær den ud til 12 snegle. Læg sneglene på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i 20 minutter. Pensl med sammenpisket æg og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter...

Bon appetit...

Kommentarer

 1. Sikke en spændende opskrift. Jeg har aldrig være særlig god til madpakke og det er min mand heller ikke. Men heldigvis er mine drenge vild med rugbrød. Men derfor er det da altid rart at kunne forkæle dem lidt med lidt lækkert.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja tak, det synes jeg også og i min barndom stod den der med madpakke også altid på rugbrødsmadder og indimellem kunne der lige klemme sig et pølsehorn eller en pizzasnegl med også, men det var sjældent. Jeg priser mig også lykkelig for, at Elias gerne vil have rugbrød, men jeg korser mig ved, at det ofte kun er leverpostej, spegepølse og nu også hamburgerryg (YAY!) der er spist. Så nogle gange synes jeg der skal være lidt ekstra sjovt i madkassen også ;)

   Slet
 2. Lækkert du forsøger med lidt forskelligt.

  Vi fandt hurtigt ud af at det med alt muligt spændende i madkassen blev for meget for Milas. Det er fint nok der er en ny ting f.eks. får han altid et stykke pizza med når vi har fået det, men ellers er det hans almindelige rugbrød med lidt i mine øjne kedeligt pålæg. Ellers får han ikke spist noget af det, desværre.

  Han elsker dog at der er den der ekstra lille ting, udover sit rugbrød så det gør vi meget.

  I en lang periode var det også 4 stykker med spegepølse med remoulade og ristede løg, der var det eneste der duede.

  Så er sikker på Elias nok skal sige til hvis det skal være noget bestemt :)

  Held og lykke med det, og den er ikke så farlig end da den madpakke :)
  KH Micha

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har næsten opgivet det der med forskelligt nyt. Han spiser hele madpakken, hvis det er leverpostejsmadder og remoulade/spejepølsemadder den primært består af og så kommer der lidt frugt, lidt eftermiddagssnack, lidt grønt og en lille bøtte med tørret frugt og nødder (læs rosiner og mandler for det meste men han kan også godt lide tørrede tranebær) Nogle dage kommer al frugt og grønt med tilbage - andre dage er madkassen støvsuget og så er jeg glad, men jeg synes stadig det er noget af en balancegang...
   Tak skal du have - jeg øver mig stadig i at synes, at det er en "lige-til-ting" med den madpakke ;)

   Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg