lørdag den 14. februar 2015

Venindebesøg og brændende kylling

For efterhånden en måneds tid siden havde jeg fornøjelsen af et besøg fra dejlige Camilla, som kom forbi til en omgang frokost og tøsesnak.

Hun havde denne fine og lækre værtindegave med til mig:


De var bare SÅ gode og har holdt mit blodsukker ved lige gennem masser af timer foran computeren med jobsøgning!

Men uden mad og drikke dur snakketøjet ikke, så jeg baksede lige lidt sammen aftenen før, som var nemt lige at varme op og klaske på en tallerken. Jeg lavede min egen fortolkning af Karolines Kartoffelmos med brændende kyllingBrændende kylling a'la Agnethe
(2 pers.)

4 bagekartofler
Smør
Mælk
Salt

300g hakket kyllingekød
½ pakke bacon i skiver
½ pose frossen helbladet spinat
½ bakke brune champignoner
2 gulerødder
1 lille løg
1 tsk. timian
1 tsk. rosmarin
½ tsk. chilipulver
Salt og peber
Olivenolie

Start med at skrælle kartoflerne, skære dem i mindre tern, læg dem i en gryde med vand og kog dem møre.

Imens kartoflerne koges, skæres bacon i tern og puttes på en kold pande med olivenolie. Varm panden op og steg bacon, finthakket løg, finthakkede gulerødder, finthakkede champignoner og krydderier sammen.
Tilsæt kyllingekødet og steg til det er gennemstegt. Tilsæt da den helbladet spinat og steg igennem til den er godt mør. Smag til med salt og peber og hold den varm.

Kartoflerne køres/smadres til mos sammen med smør og røres op med mælk til den er lind og lækker. Smag til sidst til med salt.

En dejlig lun vinterret, som ligger lidt i den tunge ende, men vejret indbød til at servere noget varmt og noget som ligger godt i maven.

Til dessert (for det er der ALTID, når Camilla og jeg mødes) diskede jeg op med lidt konfekt hapser og te.


Her ser du lækre konfektkugler med frysetørret hindbær, dobbelt choko konfektkugler og en lækker kirsebærtop. Disse fortjener helt sikkert deres eget indlæg, så det får de og de var den perfekte afslutning på nogle aldeles hyggelige timer i rigtig godt selskab.

Jeg må sige, at jeg savner virkelig at have veninder forbi noget oftere, så jeg kan forkæle dem, for der er grænser for, hvor meget forkælelse familien herhjemme kan holde til...

2 kommentarer:

  1. Det var altså bare det lækreste mad! Det smagte helt forrygende! Jeg glæder mig ualmindelig meget til at lave det selv, nu hvor opskriften er oppe - for det var altså bare SÅ godt, mums! :o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak søde Camilla :D Nu hvor jeg har fået opskriften ud af hovedet og ned på bloggen, så får jeg altså også lydt til at lave det endnu en gang bare for at min familie også kan smage herligheden :D

      Slet

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...